Grēta, iespējams, izslimojusi Covid-19 (30)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Grēta Tunberga
Grēta Tunberga Foto: Melissa Renwick/The Canadian Press/PA Images

Zviedru klimata aktīviste Grēta Tūnberga otrdien pauda aizdomas, ka viņa inficējusies ar jauno koronavīrusu pēc nesena brauciena uz Centrāleiropu, un viņa tāpēc uzturējusies pašizolācijā.

"Pēdējās divas nedēļas es esmu pavadījusi iekštelpās," Tūnberga rakstīja sociālajā tīklā "Instagram".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on

17 gadus vecā Tūnberga pavēstīja, ka viņa pašizolācijas laiku pavadījusi īrētā dzīvoklī, lai izvairītos no savas mātes un jaunākās māsas iespējamas inficēšanas pēc Vācijas un Beļģijas apmeklējuma.

"Pirms apmēram 10 dienām es sāku sajust simptomus - tieši tajā pašā laikā, kad mans tēvs, kurš bija ceļojis kopā ar mani no Briseles," vēstīja Tūnberga.

"Es jutos nogurusi, man bija drebuļi, iekaisis kakls un klepus," viņa rakstīja, piebilstot, ka tēvam simptomi bija "daudz stiprāki".

Tūnberga atzīmēja, ka Zviedrijā nav iespējams iziet Covid-19 testu, "ja nav vajadzīga ārkārtas medicīniskā palīdzība", tāpēc viņai šis tests neesot veikts, tomēr viņa uzskata par "ļoti ticamu" savu inficēšanos. 

"Tagad es pamatā esmu izveseļojusies, bet - un tas ir vissvarīgākais - es gandrīz nejutos slima. Mana pēdējā saaukstēšanās bija daudz ļaunāka par šo!" rakstīja Tūnberga.

"Mums, kas nepiederam riska grupai, ir milzu atbildība - mūsu darbības var būt izšķirošas starp dzīvību un nāvi daudziem citiem," viņa atgādināja. 

"Lūdzu, paturiet to prātā, sekojiet ekspertu un vietējo varas iestāžu padomiem," Tūnberga rezumēja savu vēstījumu.

Tūnberga nesenajā braucienā uz Centrāleiropu piedalījās vairākās demonstrācijās.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu