Medijs: Krievijas Covid-19 palīdzības kravas Itālijai lielākoties nav noderīgas (140)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Apmēram 80% palīdzības kravu, ko Krievija nosūtījusi Covid-19 pandēmijā smagi cietušajai Itālijai, "nav absolūti nekāda pielietojuma vai arī tām ir maza pielietojamība", anonīms informācijas avots paziņojis itāļu laikrakstam "La Stampa".

21.martā Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam bija telefonsaruna ar Itālijas premjerministru Džuzepi Konti, vēsta raidorganizācija "Doždj". Pēc tās Krievija uz Itāliju nosūtīja deviņas "Il-76" lidmašīnas ar humāno palīdzību un apmēram simt militāro speciālistu cīņā ar epidēmijām, kā arī mobilos dezinfekcijas kompleksus un laboratorijas.

"La Stampa" informācijas avots uzskata, ka Krievija, piedāvājot palīdzību Itālijai, esot domājusi par savām politiskajām un diplomātiskajām interesēm. Konte esot piekritis to pieņemt tikai tāpēc, lai "stiprinātu personīgās attiecības" ar Maskavu.

Itāļu laikraksts vērsa uzmanību uz faktu, ka visi Krievijas atsūtītie speciālisti ir karavīri ar augstiem militārajiem tituliem, nevis mediķi.

Krievijas vēstnieks Itālijā Sergejs Razovs kategoriski noraidījis aizdomas, ka Krievija ar šādu žestu nākusi klajā tikai tāpēc, lai panāktu Eiropas noteikto sankciju atcelšanu. Itālijai sniegtā palīdzība nav "tirgošanās priekšmets, rēķinu apmaksa vai tamlīdzīgi", viņš sacīja.

Šonedēļ aģentūra "Reuters" novēroja, ka Krievijas jūras spēki caur Bosfora šaurumu uz Sīriju nosūtījuši kravas kuģi ar bruņotām ambulancēm. 

Svētdien tika ziņots par pirmo Covid-19 inficēšanās gadījumu Sīrijā. Bašara al Asada režīms, ko Krievija atbalsta kopš 2015.gada, vairākas nedēļas bija noraidījis opozīcijas apgalvojumus, ka vīruss jau sasniedzis valsti, kur pilsoņu karš notiek jau desmito gadu. Veselības aprūpes sistēma ir sapostīta.

Komentāri (140)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu