Covid-19: Dienvidkoreja karantīnas pārkāpējiem draud ar deportāciju un cietumu (1)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Dienvidkoreja ceturtdien brīdinājusi, ka karantīnas noteikumu pārkāpšana ārzemniekiem var beigties ar deportāciju, bet pilsoņiem - ar cietumsodu, vēsta aģentūra "Reuters".

Dienvidkorejā pieaudzis ievesto Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits. Valsts noteikusi, ka iebraucējiem no valstīm, kurās ir lieli uzliesmojumi, divas nedēļas jāpavada stingrā karantīnā. Taču laikā no 13. līdz 24. martam šo noteikumu pārkāpa vismaz 11 cilvēki, norāda Dienvidkorejas Veselības ministrija. 

Ministrijas pārstāvis norādījis, ka šāda rīcība "netiks paciesta". "Ārvalstu pilsoņi tiks piespiedu kārtā repatriēti [mītnes valstī], savukārt par Korejas pilsoņiem tiks ziņots policijai, lai varētu piemērot atbilstošu sodu un atsaukt finansiālo palīdzību, kas pienākas godprātīgiem 14 dienu karantīnas ievērotājiem," viņš uzsvēra.

Maksimālais sods, kas draud dienvidkorejiešiem, ir gads cietumā un desmit miljonu Dienvidkorejas vonu (7460 eiro) liels naudassods.

Dienvidkorejā kopējais inficēšanās gadījumu skaits pārsniedz 9200. Reģistrēti 142 nāves gadījumi no Covid-19.

Pēdējo divu nedēļu laikā tur ieradušies 284 inficējušies ārvalstnieki.

Arī citas Āzijas valstis, tai skaitā Ķīna un Singapūra, ziņo par pieaugošu "importēto" Covid-19 gadījumu skaitu, kas apdraud līdz šim gūtos panākumus slimības apkarošanā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu