Slēgta aptuveni trešdaļa mikroautobusu Jelgava - Rīga reisu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Samazinot reģionālo autobusu reisu skaitu ārkārtējās situācijas laikā, slēgta aptuveni trešdaļa SIA "Jelgavas autobusu parks" (JAP) nodrošināto mikroautobusu Jelgava - Rīga - Jelgava reisu, zināja pilsētas pašvaldībā.

Līdz 14.aprīlim netiks izpildīti 24 starppilsētu reisi ar mikroautobusu uz Rīgu un atpakaļ, kas ir trešā daļa no JAP reisiem šajā maršrutā.

Tāpat nolemts slēgts pilsētas sabiedriskā transporta 6., 9., 14. un 18.maršrutu, bet 16.maršrutā slēgti dienas reisi, autobusam kursējot tikai no rīta un vakarā.

"Papildus tam pasažierus aicinām autobusos norēķināties ar bezskaidras naudas līdzekļiem, izmantojot e-karti, Jelgavas pilsētas iedzīvotāja karti, Jelgavas pilsētas skolēna apliecību vai jebkuras bankas izsniegtu "VISA" vai "MasterCard" norēķinu karti, bet starppilsētu maršruta pasažierus lūdzam biļetes iegādāties internetā," pauda JAP Pārvadājumu nodaļas vadītājs Gatis Dūmiņš.

Dūmiņš norādīja, ka JAP seko līdzi notikumiem valstī un, iespējams, tuvākajā laikā sabiedriskā transporta jomā var būt noteiktas papildu izmaiņas.

No aprīļa būs izmaiņas autobusu maršrutā Rīga-Jelgava

Nodrošinot lielāku sabiedriskā transporta pakalpojumu intensitāti Cenu pagasta iedzīvotājiem, no 1.aprīļa gaidāmas izmaiņas maršrutā Nr.7017 Rīga-Jelgava, informēja Autotransporta direkcijā. 

Tāpat saistībā ar pieturas nosaukuma maiņu tiks veikti grozījumi astoņos vietējās nozīmes maršrutos virzienā uz Jelgavu.

Ņemot vērā, ka ir atcelta vairāku vilcienu apstāšanās pieturā "Cena", visi maršruta Rīga-Jelgava autobusi veiks pasažieru apmaiņu arī pieturā "Cenas". 

Ņemot vērā, ka Jelgavas pilsētā pieturas "9.veikals" nosaukums turpmāk būs "Baložu iela", izmaiņas tiks veiktas arī maršruta Nr.5517 Jelgava-Zaļenieki-Glūda-Jelgava, Nr.5825 Jelgava-Zaļenieki, Nr.6519 Jelgava-Svēte-Bramberģe-Tušķi-Jelgava, Nr.6777 Jelgava-Zaļenieki-Ūziņi-Jelgava, Nr.6819 Jelgava-Ūziņi-Abgunste-Zaļenieki-Jelgava un Nr.7360 Jelgava-Eleja-Tērvete-Jelgava autobusu kustības sarakstā. 

Tāpat pieturas "Dālderi" nosaukums turpmāk būs "Cimāles", tāpēc izmaiņas tiks veiktas maršruta Nr.5366 Jelgava-Vārpa un Nr.5515 Jelgava-Purmaļi-Kalnciems-Jelgava autobusu kustības sarakstā.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja pasažieru un kravu pārvadājumu jomā. Tās darbība galvenokārt saistīta ar sabiedriskā transporta - pasažieru pārvadājumu ar autobusu un vilcienu - plānošanu, licenču izsniegšanu kravu un pasažieru komercpārvadājumiem un atļauju izsniegšanu starptautisko pārvadājumu veikšanai.

Jau ziņots, ka saistībā ar valstī noteikto ārkārtējo situāciju Covid-19 izplatības mazināšanai reģionālo maršrutu autobusos pārvadāto pasažieru skaits ir būtiski krities, tāpēc uz ārkārtējās situācijas laiku autobusu reisu skaits samazināts.

Lēmums slēgt konkrētus autobusu reisus tika pieņemts, balstoties uz pārvadātāju iesniegtajiem datiem par pārvadāto pasažieru skaitu laika periodā kopš valstī tika ieviesta ārkārtējā situācija, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijā.

Visi aktuālie kustības saraksti pieejami mājaslapā "www.atd.lv" sadaļā "Kustības saraksti" vai "www.1188.lv".

Papildus tam direkcija aicina pasažierus, ja tas ir iespējams, biļeti iegādāties internetā, autoostā vai maksājot ar bankas karti autobusā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu