Remontdarbu dēļ slēgts Cenas tīreļa purva takas skatu tornis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saullēkts Cenas tīrelī
Saullēkts Cenas tīrelī Foto: Santa Cine

Apmeklētāju drošības apsvērumu dēļ uz remonta darbu veikšanas laiku slēgts Cenas tīreļa purva takas skatu tornis, liecina informācijas Rīgas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas meži" mājaslapā.

"Rīgas meži" skaidro, ka, veicot tehnisko apsekošanu, Cenas tīreļa purva takas skatu torņa koka konstrukcijās konstatēti būtiski bojājumi. Tādēļ apmeklētāju drošības apsvērumu dēļ skatu tornis uz remonta darbu veikšanas laiku ir slēgts.

Cenas tīrelis ir dabas liegums, kas atrodas Mārupes un Babītes pagastā. Savulaik Cenas tīrelis bijis otrais lielākais purvs Latvijā tūlīt aiz Teiču purva, taču cilvēka darbības rezultātā tā kopplatība šobrīd ir sarukusi līdz 6000 hektāriem. Takas pusceļā ir apmēram 12 metrus augsts skatu tornis.

Jau ziņots, ka "Rīgas mežu" apgrozījums 2018.gadā bija 20,013 miljoni eiro, kas ir par 8,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 45,3% - līdz 3,141 miljonam eiro. Savukārt kompānijas 2019.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

"Rīgas meži" ir otrs lielākais mežu apsaimniekotājs Latvijā pēc AS "Latvijas valsts meži". Uzņēmumam pieder sēklu plantācijas, koku stādaudzētava, zāģētava "Norupe", kā arī "Rīgas mežu" atbildībā ir Mežaparks, Rīgas parki un dārzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu