Auto, kas tālu neaizbrauks, - Hummer ar žiguļa 13 collu riteņiem (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Daudzi par laba auto tūninga paraugu uzskata tik lielus riteņus, ka tiem arkās nav vietas un virsbūve regulāri rīvējas gar riepām. Krievu blogeri no YouTube kanāla Garaž 54 tikmēr demonstrē, kas notiek, ja tūnētāji nonāk pretējās galējībās.

Garaž 54 meistari nebeidz pārsteigt. Jau iepriekš vīriem no Novosibirskas apgabala bija izdevies eksperimentāli noskaidrot, vai var iedarbināt auto, ja tas gadu pavadījis zem zemes, kā brauc Ņiva ar sešiem riteņiem, kas notiek, ja bremžu un gāzes pedāli spiež vienlaicīgi, vai var pabraukt ar žiguli, kam ir 38 collu riteņi, un tamlīdzīgi.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Svaigākajā eksperimentā Garaž 54 meistari savā darbnīcā savukārt centušies noskaidrot, vai milzīgam apvidniekam ar militāra transportlīdzekļa gēniem var uzmontēt 13 collu riteņus, kas noskrūvēti žigulim.

Hummer H2 ir auto, kas tikai par mata tiesu kvalificējas vadīšanai ar B kategorijas tiesībām, jo sver ap 3,5 tonnām. Šis apstāklis gan nebija pietiekams, lai blogeri nemēģinātu mašīnu uzstutēt uz mikroskopiskiem 175/70 R13 izmēra riteņiem un pēc tam ar to nebrauktu.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Jāteic, ka blogeriem jau pašā sākumā bija bažas, vai riteņi izturēs Hummer svaru, un arī klīrenss, sarūkot no 25 līdz 4-5 centimetriem, kļuva gaužām nepiemērots, lai "brauktu uz pilsētu". Tomēr nelielu testa braucienu turpat pie garāžas vārtiem Hummer veica godam. Arī plānās riepiņas slodzes priekšā nepadevās un izturēja pat riteņu izbuksēšanu.

Ar kādiem sarežģījumiem mehāniķi saskārās, pielāgojot žiguļa riteņus Hummer, skaties video. 

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu