"Rīgas meži" apmeklētājiem slēdz Cenu tīreļa purva laipu un skatu torņus (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

SIA "Rīgas meži" nolēmusi apmeklētājiem slēgt vairākus populārus atpūtas objektus, lai mazinātu jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību, informēja uzņēmuma valdes loceklis Edgars Vaikulis.

No 1.aprīļa ir slēgta Cenu tīreļa purva laipa un skatu torņi, kā arī Bumbukalniņa skatu tornis. Tāpat "Rīgas meži" lūdz neizmantot dabas parka "Piejūra" teritorijā izveidotos aktīvās atpūtas elementus, jo tie netiek dezinficēti, uzsvēra Vaikulis.

Šajos dabas un kultūrvēsturiskajos objektos valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā novērots būtisks apmeklētāju skaita pieaugums, kas, pirmkārt, rada apstākļus, kuros apmeklētājiem nav iespējams ievērot valstī noteiktos ierobežojumus Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanai, otrkārt, radījis vairākkārtēju slodzes pieaugumu dabas taku infrastruktūrai, kurai tagad nepieciešama atjaunošana, skaidroja Vaikulis.

Atpūtai dabā iedzīvotājus aicina izmantot citas "Rīgas mežu" vai Latvijas valsts mežu atpūtas vietas, izvēloties pēc iespējas mazāk noslogotās.

"Rīgas meži" aicina, uzturoties dabā, ievērot visus valstī noteiktos ierobežojumus. Uzņēmums aicina auto vai moto novietot to stāvvietās tā, lai tas netraucē citiem. Velobraucēji tiek lūgti netraucēt kustību celiņos un takās, piebremzēt un palaist garām gājējus, savukārt gājēji - iet jau pa iemītiem celiņiem un takām, lai pasargātu zemsedzi no izmīdīšanas.

"Rīgas meži" lūdz rīkoties atbildīgi ar uguni. Ugunskurus atļauts iekurt tikai īpaši tam izveidotās vietās. Dodoties projām tie rūpīgi jānodzēš, aplejot ar ūdeni vai apberot ar smiltīm. Ārkārtas sausuma apstākļos ugunskuri un cita atklāta liesma mežā un atpūtas vietās mežā aizliegta. Tāpat aiz sevis jāsavāc arī visi atkritumi.

LETA jau ziņoja, ka, rūpējoties par iedzīvotāju drošību laikā, kad valstī izsludināts ārkārtējais stāvoklis, AS "Latvijas valsts meži" (LVM) no 28.marta slēdza daļu izveidoto tūrisma objektu - torņu, bunkuru un šauro purva taku, kur nav iespējams nodrošināt Covid-19 piesardzības pasākumu īstenošanu.

No 28.marta uz laiku slēgti tādi LVM tūrisma objekti kā Aklā purva taka, Ančupānu skatu tornis, bērnu laukums pie Niedrāja ezera, Dunikas purva taka, Īles bunkurs, Jaunpils Elles kalna ala, Kalnanšu purva taka, Kamparkalna skatu tornis, Ložmetējkalna skatu tornis, Niedrāju-Pilkas purva taka, Oleru purva taka, Planču purva taka, Priedaines skatu tornis, Purezera purva taka, putnu vērošanas tornis Papes dabas parkā, Pūsēnu kalna taka, Stompaku partizānu mītnes taka, Teirumnīku purva taka, Ūdrkalna skatu tornis, Vasenieku purva taka.

Informācija par apmeklētājiem slēgtiem tūrisma objektiem pieejama LVM mobilajā lietotnē "LVM GEO" un "www.mammadabakarte.lv", tāpēc pirms došanās mežā LVM aicina iepazīties ar jaunāko informāciju.

Jau vēstīts, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšana pulcējoties. Tāpat ir ierobežota neorganizēta pulcēšanās kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās. 

Visās sabiedriskās vietās cilvēkiem obligāti jāievēro divu metru distance.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu