Pandēmijas panika: amerikāņi masveidā pērk šaujamieročus (24)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV iedzīvotāji šā gada martā iegādājušies aptuveni divus miljonus šaujamieroču, kas ir otrais visu laiku lielākais viena mēneša pārdošanas apjoms valsts vēsturē, liecina ASV laikraksta “The New York Times” apkopotā informācija. 

Lielākais viena mēneša ieroču pārdošanas apjoms ASV reģistrēts 2013.gada janvārī - pēc ASV prezidenta Baraka Obamas pārvēlēšanas uz otro termiņu un masveida apšaudes Sendijas Hukas pamatskolā. 

Dramatiskais ieroču tirdzniecības apjoma kāpums galvenokārt skaidrojams ar sabiedrībā pieaugošajām bažām par to, ka Covid-19 pandēmija ASV var novest pie plašiem nemieriem. 

Savukārt iepriekš ieroču tirdzniecības bumus lielākoties veicināja bažas par iespējamo ieroču tirdzniecības ierobežojumu ieviešanu. Šis apsvērums ieroču tirdzniecību vienmēr ir veicinājis krietni vien lielākā apmērā nekā ieroču pirkšana, reaģējot uz masveida apšaudēm vai teroraktiem. 

Aplēses par pārdoto ieroču daudzumu “The New York Times” balsta uz Federālā Izmeklēšanas biroja datiem par attiecīgajām pārbaudēm, kas par cilvēku tiek veiktas, ja viņš vēlas iegādāties ieroci. 

Tomēr daudzos ASV štatos šādas pārbaudes nav obligātas, kas nozīmē, ka realitātē pārdoto ieroču skaits ir krietni lielāks par oficiālajām aplēsēm. 

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu