Bolderājas pansionātā "Stella maris" Covid-19 konstatēta klientei cienījamā vecumā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Palāta.
Palāta. Foto: Evija Trifanova/LETA

Bolderājas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā "Stella maris" jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 konstatēta kādai klientei cienījamā vecumā, atklāts Latvijas Televīzijas ziņu raidījumā "Panorāma".

Latvijas Televīzijas  rīcībā esošā informācijas liecina, ka sieviete esot bijusi bez iepriekš redzamiem simptomiem, taču vēlāk ar grūtībām elpceļos sieviete ir hospitalizēta. 

Savukārt Allažu sociālās aprūpes centrā saslimšana konstatēta kādai darbiniecei.

Kā pastāstīja Siguldas novada pašvaldības izpilddirektore Jeļena Zarandija, "Allaži" vadība ir informējusi pašvaldību, ka vienam no sociālās aprūpes centra darbiniekiem ir konstatēta saslimšana ar Covid-19. Testēšana sociālās aprūpes centrā veikta pēc Labklājības ministrijas (LM) rekomendācijas pārbaudīt darbiniekus un klientus, ja ir novēroti slimības simptomi. Pārbaudīti 30 centra klienti un darbinieki no kuriem vienā gadījumā ir konstatēta saslimšana.

Ar "Allaži" darbiniekiem ir sazinājušies Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) darbinieki un snieguši ieteikumus turpmākajām darbībām aprūpes centrā. Saslimušais darbinieks ir izolēts, un pārējo veselības stāvoklis tiks novērots, sacīja Zarandija.

Viņa uzsvēra, ka visos novadā esošajos sociālās aprūpes centros kopš 13.marta ir kategoriski aizliegta klientu apmeklēšana. Neviens svešs cilvēks ārkārtējās situācijas laikā šajos centros nevar iekļūt. "Mēs visām iestādēm operatīvi izsūtām aktuālo informāciju par Covid-19 izplatības ierobežošanu, ko saņemam no LM, Veselības ministrijas un SPKC," piebilda pašvaldības izpilddirektore.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā diennaktī veikti 1024 izmeklējumi personām ar aizdomām par Covid-19, infekcija apstiprināta 12 cilvēkiem, pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centrā.

Latvijā kopā veikti 16834 izmeklējumi, infekcija apstiprināta 458 personām 32 pacienti stacionēti, tai skaitā 29 ar vidēju slimības gaitu, bet 3 ar smagu.

Ņemot vērā Latvijas apdzīvotības blīvumu un savlaicīgi ieviestos drošības pasākumus, Latvijas situācija koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības ierobežošanā uz vairuma Eiropas valstu fona ir krietni labāka, trešdien Latvijas Radio pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Jau ziņots, ka pēdējās dienās Latvijā tiek konstatēti arvien vairāk tādi Covid-19 slimnieki, kuru inficēšanās avots nav zināms, iepriekš norādīja Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu