Tramps atlaidis amatpersonu, kura informēja Kongresu par trauksmes cēlāja sūdzību (6)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Līdzšinējais ASV izlūkdienestu ģenerālinspektors Maikls Atkinsons atzinis, ka ir "vīlies un sarūgtināts" par Savienoto Valstu prezidenta Donalda Trampa lēmumu atbrīvot viņu no amata.

Svētdien izplatītajā paziņojumā Atkinsons vienlaikus mudinājis pārējos ģenerālinspektorus arī turpmāk paust savu nostāju, kad tiek pamanīti pārkāpumi.

Tramps piektdien informēja Kongresu, ka grasās no amata atbrīvot Atkinsonu, jo zaudējis viņam uzticību. Atkinsonam bija svarīga loma pērn Trampa impīčmenta procesā.

Sestdien Tramps skaidri apliecināja, ka tas ir atmaksas solis, žurnālistiem sakot, ka Atkinsons bijis "apkaunojums" un ka viņš pastrādājis "šausmīgu darbu", jo savulaik nodevis Kongresam anonīmu trauksmes cēlāja ziņojumu. Tiesa gan, šādi rīkojoties, Atkinsons ievēroja likuma prasības.

Atbilstoši likumam Atkinsonam vajadzēja informēt Kongresu par sūdzību, ko bija uzrakstījusi kāda anonīma izlūkdienesta amatpersona un kurā detalizēti bija aprakstīts Trampa spiediens pret Ukrainu, lai panāktu, ka tā sāk izmeklēšanu saistībā ar ASV demokrātiem.

Kongresa Pārstāvju palāta sāka šā jautājuma izmeklēšanu un decembrī ierosināja Senātā sākt Trampa impīčmenta prāvu. Republikāņu kontrolētais Senāts februārī Trampu attaisnoja.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu