Barojošas olu maskas matiem

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Jēlas olas ir viens no labākajiem līdzekļiem matu kopšanā, jo to dzeltenums satur taukskābes un proteīnus, kas matus mitrina un baro.

Ar konjaku un citrona sulu

Sastāvdaļas: 2 olas dzeltenumi, citrona sula, daži pilieni konjaka. Sākumā masu ieziediet galvas ādā, pēc tam visos matos. Pēc pusstundas kārtīgi izskalojiet ar siltu ūdeni, kam pievienota citrona sula, pēc tam vēlreiz izskalojiet ar tīru ūdeni. Procedūru ieteicams veikt divas reizes nedēļā.

Ar medu un ķiplokiem

Sastāvdaļas: 1 olas dzeltenums, 1 ēdamkarote medus, 2 daiviņas ķiploka. Sajauciet komponentus, iesmērējiet matos un pēc tam kārtīgi izmazgājiet.

Maska matu saknēm 

Sastāvdaļas: 1 olas dzeltenums, 1 tējkarote spirta, 1 tējkarote ūdens. Sajauciet visas sastāvdaļas. Pēc pirmās mazgāšanas ieziediet masu ādā un paturiet 10 minūtes, pēc tam izskalojiet. Šī maska uzlabos matu saknes un pasargās tās no galvas ādas slimībām.

Kumelīšu maska

Sastāvdaļas: 2 ēdamkarotes kumelīšu, 1 olas baltums, 50 ml ūdens. Aplejiet kumelītes ar verdošu ūdeni un ļaujiet ievilkties apmēram 4 stundas. Pēc tam nokāsiet, sajauciet ar sakultu olas baltumu. Pēc pirmās mazgāšanas masu ieziediet ādā un paturiet 10 minūtes, pēc tam izskalojiet.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu