Karantīna ir, saslimušo nav: Ziemeļkorejas cīņa ar Covid-19 raisa jautājumus (9)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkorejā joprojām nav neviena apstiprināta Covid-19 gadījuma. Neskatoties uz to, izolētā kodolvalsts saņem Pasaules veselības organizācijas (PVO) palīdzību un ir noteikusi karantīnu vairāk nekā 500 cilvēkiem, vēsta aģentūra "Reuters".

Ziemeļkorejas Veselības ministrija reizi nedēļā PVO sniedz informāciju par situāciju valstī. Saskaņā ar to nedēļā līdz 2.aprīlim testēšana veikta 709 cilvēkiem, no kuriem 11 ir ārzemnieki. Pašlaik karantīnā esot 509 cilvēki - divi ārvalstnieki un 507 ziemeļkorejieši.

Kopš 2019.gada 31.decembra karantīnā esot bijuši 24 842 cilvēki, no kuriem 380 bija ārzemnieki.

PVO ziņo, ka saslimšanas gadījumi ar jauno koronavīrusu apstiprināti 206 pasaules valstīs un teritorijās.

Taču Ziemeļkoreja, Lesoto, Tadžikistāna, Turkmenistāna un Jemena nav ziņojušas ne par vienu inficēšanās gadījumu.

Ārvalstu eksperti netic, ka Ziemeļkoreja, kura robežojas ar koronavīrusa skarto Ķīnu un Dienvidkoreju, patiešām nav fiksējusi nevienu pašu inficēšanās gadījumu.

Phenjana, 2020. gada 1. aprīlis
Phenjana, 2020. gada 1. aprīlis Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkoreja janvārī no sabiedrotās Ķīnas ir saņēmusi ar testēšanu saistītu aprīkojumu, savukārt PVO tai nosūtījusi aizsarglīdzekļus.

ANO cilvēktiesību eksperts aicinājis pandēmijas laikā atcelt pret Ziemeļkoreju un vairākām citām valstīm noteiktās sankcijas, lai iedzīvotājiem varētu nodrošināt pārtikas pieejamību. Ziemeļkoreja ar sankcijām aplikta tās kodolprogrammas un raķešu programmas dēļ.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu