Globālā pandēmija iedzīs nabadzībā līdz pusmiljardam cilvēku, liecina pētījums (12)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Koronavīrusa pandēmija var pasaulē iedzīt nabadzībā līdz pat pusmiljardam cilvēku, ceturtdien brīdināja starptautiskā humānās palīdzības organizācija "Oxfam".

Organizācija pirms nākamnedēļ paredzētajām Starptautiskā Valūtas fonda (SVF), Pasaules Bankas un G20 finanšu ministru sanāksmēm aicina pasaules līderus vienoties par ekonomikas glābšanas paketi jaunattīstības valstīm.

Jaunā "Oxfam" pasūtītā pētījumā pieļauta nabadzības līmeņa palielināšanās par sešiem līdz astoņiem procentiem, salīdzinot ar 2018.gada rādītājiem.

"Tas cīņu pret nabadzību var atmest par desmitgadi un pat 30 gadiem dažos reģionos, tādos kā Subsahāras Āfrika, Tuvie Austrumi un Ziemeļāfrika," teikts pētījumā, kuru veikusi Londonas Karaļa koledža un Austrālijas Nacionālā universitāte.

Tajā secināts, ka sakarā ar ienākumu kritumu par 20% koronavīrusa izraisītās recesijas rezultātā papildu 548 miljoni cilvēku varētu nonākt zem robežas ar ienākumiem 5,50 dolāri dienā, kas ir Pasaules Bankas noteiktā nabadzības robeža vidējā ienākuma valstīs.

"Oxfam" iesaka izdalīt skaidru naudu, piedāvāt lielāku atbalstu mazajiem uzņēmumiem un nekavējoties apturēt nabadzīgo valstu parāda maksājumus.

GALERIJA: Covid-19: pasaule pirms un pēc

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu