Covid-19 konstatēts arī kādai Rīgas sociālajai darbiniecei (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Covid-19 saslimšana konstatēta arī kādai Rīgas sociālajai darbiniecei, kura strādāja Bērnu un jauniešu centrā, apstiprināja Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte, vēsta Panorāma.

Darbiniece ārstējas mājās, bet visi 14 centrā dzīvojošie jaunieši atrodas pašizolācijā.

Kopā ar viņiem izolācijā centra telpās atrodas arī trīs darbinieki, kuri bija kontaktējušies ar saslimušo kolēģi. 

Ar bērnu un jauniešu centru sazinājušies Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologi. Visas darbības tiek veiktas saistībā ar viņu ieteikumiem.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā diennaktī veikti 1422 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, infekcija apstiprināta 12 cilvēkiem.

Latvijā kopā veikti 25458 izmeklējumi, infekcija apstiprināta 589 personām.

Ministru kabinets otrdien lēma pagarināt Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju par mēnesi - līdz 12.maijam.

SPKC eksperts Jurijs Perevoščikovs pirmdien norādīja, ka pēc saslimšanas datiem mēs izskatāmies labāk nekā vairums Eiropas valstu. Liels izmeklējumu apjoms sniedz iespēju konstatēt vieglus saslimšanas gadījumus, turklāt laikus tika veikti nepieciešamie drošības pasākumi, viņš teica. 

Viņaprāt, saglabājot stingru monitoringu, varētu domāt par konkrētu drošības pasākumu mīkstināšanu. Epidemiologs gan atzina, ka drošības pasākumu mīkstināšana nenozīmētu ārkārtējās situācijas atcelšanu. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu