Politiķu etiķetes pārkāpumi video zvanos: vienradži, mājas drēbēs, bārdas rugāji u.c. (30)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: kadri no video

Kopš ieviesti pulcēšanās ierobežojumi, iedzīvotāji par politiķu lemto uzzina, galvenokārt pateicoties attālināti rīkotām videokonferencēm. Pirmā pieredze liecina, ka ministri ar jaunumiem mēdz iepazīstināt arī no savas dzīvesvietas, ģērbušies ērtās mājas drēbēs vai pat esot guļamistabā līdzās vienradžiem.

"Mans izskats ir kā no pašizolācijas, bet darbi notiek," glaudot savus bārdas rugājus, video zvanā pārējos sveicina politiķis Atis Zakatistovs

Pateicoties video zvanam, visiem bija iespēja ielūkoties labklājības ministres guļamistabā, jo

Ramona Petraviča par jaunumiem izvēlējās ziņot, sēžot līdzās gultai un plauktā novietotajiem vienradžiem. 

Etiķetes eksperte Aija Strautmane TV3 ziņās norāda, ka guļamistaba ir gaužām nepiemērota vieta, lai iepazīstinātu ar valdības lēmumiem: "Ministres kundze vēl joprojām spītīgi negrib saprast, ka

viņa ir ministre un ka sava privātā dzīve un gulta nav tā vieta, kur ministrs izrunā nopietnas, valstiski ārkārtējā gadījumā svarīgas lietas."

Viņas teiktajam pievienojas politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis: "Grūti ir pieņemt vienradžus guļamistabā uz plaukta... Visam apkārtējam fonam ir jāvēsta: lai gan viņš sēž mājās, viņš nopietni strādā, nevis gulšņā ar vienradžiem un dažbrīd pakomunicē pa skaipu."

Uzmanību piesaistījis arī tieslietu ministra Jāņa Reira plaukts ar Vinstona Čērčila figūriņu. 

Ministri aizvien nepiedomā, cik augstu jānovieto kamera, lai kadrs būtu glīts un ne vērsts pret griestiem runātāja fonā.  

Tāpat politiķiem ir jādomā par savu izskatu. "Ja tu strādā attālināti, tev tāpat ir jāizskatās lietišķi un tu nevari būt neskuvies, nekopts, treniņbiksēs vai vannā runāties ar kolēģiem," piezīmē sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

"Ar ko tad studija viņu mājā ir savādāka? Ne ar ko. Tā ir gan televīzijas studija, gan viņa darba kabinets. Var būt maza skaista vietiņa iekārtota, un tur tad arī cilvēki saģērbjas, sapucējas, apsēžas un runā ar savu tautu," uzsver  Aija Strautmane.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu