Par stingras pašizolācijas neievērošanu vīrietim atkārtoti piespriests 2000 eiro naudas sods (53)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

13. aprīlī Valsts policija ieradās kāda 1989. gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā, lai pārbaudītu, vai viņš ievēro stingru pašizolāciju, kas viņam noteikta pēc saslimšanas ar Covid-19. Vīrietis policijas ierašanās brīdī neatradās dzīvesvietā un atbrauca vien pēc brīža, sastopot likumsargus pie durvīm.

Viņš paskaidroja, ka pametis dzīvesvietu ar automašīnu, lai uzpildītu degvielu. Policisti vīrietim par šādu rīcību, kas apdraud citus sabiedrības locekļus, piesprieda maksimālo naudas sodu – 2000 eiro.

Jāpiemin, ka šī nav pirmā reize, kad minētā persona pēc saslimšanas ar Covid-19 pārkāpusi stingras pašizolācijas noteikumus un devusies izbraukt ar automašīnu. Jau ziņots, ka pagājušonedēļ, 10. aprīlī, Valsts policija par šādu pārkāpumu viņam arī piesprieda 2000 eiro naudas sodu.

Valsts policija nosoda šādu rīcību un atgādina, ka personām, kurām jāievēro stingra karantīna un pašizolācija, tas arī obligāti ir jādara!

"Tāpat atgādinām, ka ārkārtējās situācijas laikā noteiktie ierobežojumi nav ieviesti tāpat vien. Ir jāapzinās, ka mūsu katra pieņemtie lēmumi un rīcība var ietekmēt šī brīža situāciju, pasliktinot to vai tieši pretēji – uzlabojot," norāda policija.

Ja tavā rīcībā ir informācija par kādu, kurš neievēro noteiktos pulcēšanās, pašizolācijas vai fiziskās distancēšanās ierobežojumus, rīkojies un zvani policijai - 110! Tu esi viena zvana attālumā, lai, iespējams, glābtu kāda cilvēka dzīvību un samazinātu vīrusa izplatību!

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu