Saeimas komisija noraida priekšlikumu brīvpusdienas ārkārtējā situācijā nodrošināt visiem 1.-4. klašu skolēniem (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pusdienas. ILUSTRATĪVS FOTO
Pusdienas. ILUSTRATĪVS FOTO Foto: Pixabay

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien noraidīja opozīcijas deputātu priekšlikumu ārkārtējās situācijas laikā valsts un pašvaldību finansētās brīvpusdienas nodrošināt ne tikai maznodrošināto un trūcīgo ģimeņu bērniem, bet visiem 1.-4. klašu skolēniem.

Opozīcijas deputāti ar grozījumiem likumā "Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību" rosināja paredzēt, ka uz laiku, kamēr valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ ir pārtraukta mācību procesa norise klātienē, būtu jānosaka, ka visi izglītojamie, kuri līdz ārkārtējās situācijas izsludināšanai apguva izglītības programmas klātienē, ir nodrošināmi ar valsts atbalstu ēdināšanai atbilstoši Izglītības likumā un saistītajos Ministru kabineta noteikumos paredzētajai kārtībai.

Tāpat rosināts noteikt, ka Ministru kabinetam būtu jānodrošina valsts budžeta dotācija pašvaldībām līdz 2019/2020.mācību gada beigām izglītojamo ēdināšanai, kuri apgūst pamatizglītības programmas 1., 2., 3. un 4. klasē neatkarīgi no minēto izglītojamo izglītības ieguves formas vai vietas, nosakot, ka valsts budžeta līdzekļu apmērs pašvaldību izglītības iestādēs ir 0,71 eiro dienā.

Līdztekus minētajam priekšlikums paredzēja arī to, ka pašvaldībām būtu jādod tiesības neizmantotos valsts budžeta līdzekļus izlietot 5., 6., 7., 8. un 9. klašu izglītojamo ēdināšanai neatkarīgi no minēto izglītojamo izglītības ieguves formas un vietas. Turklāt pašvaldībām būtu jādod tiesības patstāvīgi izvēlēties veidu, kādā organizējama izglītojamo ēdināšana.

Minētos priekšlikumus komisijas deputātu vairākums noraidīja. Par tiem vēl būs jālemj Saeimai. Tas notiks jau šovakar.

Kā ziņots, Ministru kabinets iepriekš veica virkni grozījumu rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, tostarp noteica, ka pašvaldības arī maijā varēs izmantot valsts dotāciju skolēnu brīvpusdienām, lai ēdinātu bērnus no trūcīgām, maznodrošinātām vai daudzbērnu ģimenēm.

Iepriekšējā rīkojuma redakcija bija paredzējusi šo funkciju tikai uz aprīli.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu