Daugavpils stacijā akmeņogļu kravā atrod no Baltkrievijas ievestas cigaretes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Akmeņogles.
Akmeņogles. Foto: Edijs Pālens/LETA

Šonedēļ Daugavpils stacijā akmeņogļu kravā policijas darbinieki atraduši no Baltkrievijas nelegāli ievestas cigaretes, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas sadarbībā ar SIA "LDZ Apsardze" pārbaudīja vilciena sastāvu Daugavpils dzelzceļa stacijā. Trīs vilciena pusvagonos, kuros tika pārvadātas akmeņogles, konstatēti 18 400 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu. Sākta administratīvā lietvedība.

Tāpat šomēnes policisti Ilūkstes novadā noskaidroja 1983.gadā dzimuša vīrieša saistību ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti, konfiscējot aptuveni 950 litrus dīzeļdegvielas, kuras izcelsme nav zināma. Arī šajā gadījumā sākta administratīvā lietvedība.

Bet Ludzas novada Istras pagastā policijas darbinieki 1969.gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā izņēma aptuveni 800 litrus degvielas, kuras izcelsme nav zināma, un desmit litrus nezināmas izcelsmes alkoholisko dzērienu. Sākts kriminālprocess.

Policija atgādina, ka par akcīzes nodokli apliekamo preču iegādes, realizācijas, uzglabāšanas vai pārvietošanas noteikumu pārkāpšanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 70 līdz 700 eiro, bet juridiskajām personām - no 70 līdz 7000 eiro, konfiscējot šīs preces un to pārvietošanai izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu