Igaunijā trešo reizi gada laikā nomainās ārējās tirdzniecības un IT ministrs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Igaunijas iekšlietu ministrs, Konservatīvās tautas partijas (EKRE) līderis Marts Helme.
Igaunijas iekšlietu ministrs, Konservatīvās tautas partijas (EKRE) līderis Marts Helme. Foto: Mihkel Maripuu

Igaunijas Konservatīvā tautas partija (EKRE) trešo reizi gada laikā nomaina ārējās tirdzniecības un informācijas tehnoloģiju (IT) ministru - Kaimara Karu vietā šajā amatā stāsies EKRE līdera, iekšlietu ministra Marta  Helmes padomnieks Rauls Siems, piektdien apliecinājis Helme.

Kā savukārt norādījis Karu, kas nav EKRE biedrs, Helme viņu pa tālruni informējis, ka nolēmis viņu atcelt no amata, jo "sadarbība nav noritējusi gludi un partija nav apmierināta".

"Tāds apgalvojums un šis bezatbildīgais lēmums ārkārtējās situācijas apstākļos pārsteidz, ņemot vērā EKRE frakcijas deputātu atbalstu un gatavību sadarboties, bet, protams, partijas līderim ir tiesības rīkoties saskaņā ar saviem ieskatiem," piebildis līdzšinējais ministrs.

Premjerministrs Jiri Ratass pateicies Karu "par atbildīgu un profesionālu darbu" un norādījis, ka nekavējoties nodos Siema kandidatūru prezidentes Kersti Kaljulaidas vērtējumam.

46 gadus vecais Siems savulaik vadījis Igaunijas Nodokļu pārvaldes Nodokļu parādu piedziņas departamentu un bijis Tallinas cietuma priekšnieka vietnieks, raksta avīze "Postimees". Viņš ir EKRE biedrs kopš 2016.gada un pēdējā gada laikā bijis Marta Helmes padomnieks.

Karu Igaunijas ārējās tirdzniecības un IT ministra amatā stājās pagājušā gada novembrī, nomainot iepriekšējo ministri Kertu Kingo, kuras demisiju pieprasīja opozīcija, apsūdzot viņu melošanā parlamentam saistībā ar viņas padomnieka iecelšanu.

Savukārt pati Kingo kļuva par ministri, kad atkāpšanās rakstu jau vienu dienu pēc valdības zvēresta došanas iesniedza pirmais EKRE izvirzītais ministrs Marti Kūziks, kurš turēts aizdomās par vardarbību ģimenē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu