Diāna Zande: šis laiks mums dod pieredzi. Tu vari atbildēt: kā vēlies dzīvot tālāk? (8)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Zinātņu doktore klīniskajā psiholoģijā, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite Diāna Zande uzskata, ka šis krīzes laiks ir īpašs mūsu katra pieredzei. Nē, tas mūs nemainīs, nepadarīs pavisam citādus - bet paaugušies mazliet būsim gan!

"Šis laiks mums dod pieredzi. Un, ja jautājam, kāda jēga no dzīves, tad tā arī ir mūsu dzīves jēga - gūt šo pieredzi. Mācīties, attīstīties un palīdzēt mūsu bērniem kļūt mazliet labākiem, nekā mēs paši esam.

Mēs tagad varam iemācīties jaunu dzīvesveidu - dzīvot šādos apstākļos, izkāpjot no komforta zonas. Ir svarīgi saprast, kā tas ir. Ja spēju pielāgoties sarežģītiem apstākļiem, strādājot mājās, tad es varbūt varu sevi vēlāk piedāvāt darba vietai, kur ir kādi sarežģīti apstākļi?

Mēs varam ieraudzīt savas vērtības. Tās lietas, kuras sludinām, vai tās, kuras patiešām piedzīvojam. Un, galvenais, atzīt, ka kādai, iespējams, bērni ir ārkārtīgi svarīgi, bet kādai varbūt tomēr nāk atziņa, ka es tomēr neesmu tā "mammu mamma". Sieviete apzinās, ka ilgojas pēc karjeras, kaut ļoti mīl savus bērnus.

Ģimene nonāk pie atziņas, ka pirmo reizi ir tik daudz izrunājušies un sajutušies tuvi. Protams, kāda ģimene var arī ieraudzīt savu attiecību krīzi. 

Krīze ir pārmaiņas, kurās mēs nevaram dzīvot kā iepriekš. Tad te dzimst tas jautājums - kā tad es dzīvošu tālāk?" raidījumā "Māmiņu klubs" par šo laiku izsakās Diāna Zande. 

Mēs nebūsim citādi vai mēs nedzīvosim citādi. Tā nebūs. Mēs būsim tie paši, tikai nedaudz paaugušies un ko iemācījušies.  

Vairāk skaties STV PIRMĀ! raidījumā "Māmiņu klubs" 19.04. plkst. 09:20. 

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu