Ārvalstnieki var pieteikties bezmaksas integrācijas kursiem tiešsaistē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dators. Ilustratīvs foto.
Dators. Ilustratīvs foto. Foto: Reuters/ScanPix

Latvijā dzīvojošie ārvalstnieki var pieteikties bezmaksas integrācijas kursiem tiešsaistē, informēja biedrības "Sadarbības platforma" valdes priekšsēdētāja Lauma Celma.

Tiešsaistes integrācijas kursus varēs izzināt svarīgākās lietas par Latvijas vēsturi, kultūru, likumdošanu un apgūt zināšanas par sociālo, izglītības un veselības aprūpes pakalpojumu sistēmu un uzņēmējdarbības iespējām Latvijā.

Lai sekmīgāk iekļautos un izprastu Latvijas sabiedrību, integrācijas kursiem aicināti pieteikties Latvijā dzīvojošie ārvalstnieki - trešo valstu valstspiederīgie jeb imigranti.

Integrācijas kursu apmeklētāji izzinās Latvijas vēstures pamatvērtības un valsti, tās politisko sistēmu, gūs zināšanas par sociālo, izglītības un veselības aprūpes pakalpojumu sistēmu Latvijā un pieejamību.

Tāpat interesenti iepazīsies ar situāciju darba tirgū, nodarbinātību, iespēju strādāt algotu darbu vai veidot savu biznesu, kā arī iegūs zināšanas par Latvijas kultūru, tradīcijām un iemaņas starpkultūru dialoga veidošanā. Uzmanība tiks veltīta arī latviešu valodai, kā patstāvīgi to mācīties, kādas ir iespējas un risinājumi.

Īpaša uzmanība lekciju programmā paredzēta situācijai saistībā ar Covid -19 pandēmijas izraisītajām sekām, - kā un kur rast palīdzību krīzes situācijā, kā iesniegt dokumentus iestādēm, kā lietot elektronisko parakstu, ko nozīmē darbs attālināti, kur griezties pēc palīdzības, ja uzņēmums aptur darbību.

Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem apmeklētāji saņems atbildes integrācijas kursos. Apmācību darbs tiks organizēts kā lekcijas un praktiskās konsultācijas. Kursus vadīs lektori. Apmācības notiks latviešu, krievu vai angļu valodā un nepieciešamības gadījumā tiks pieaicināti citu valodu tulki. Kursu noslēgumā tiks izsniegtas apliecības.

Integrācijas kursi notiks tiešsaistē projekta "Integrācijas ABC" slēgtajā grupā sociāla tīkla "Facebook" kontā. Uz kursiem var pieteikties, rakstot uz e-pasta adresi "versante@gmail.com" vai "laama.santa@gmail.com", kā arī zvanot uz tālruni 26705808 vai 26599060.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu