Maskavā no Covid-19 miris ārsts; vairāk nekā 60 kolēģi inficējušies (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Maskavas slimnīcā no Covid-19 miris ārsts, ziņo "The Moscow Times". Kolēģi stāsta, ka pagājušonedēļ inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta 64 slimnīcas darbiniekiem.

56 gadus vecais urologs Maksims Starinskis inficējās no kāda pacienta 3. Kara veterānu slimnīcā, kur tiek uzņemti Covid-19 slimnieki. Pirmdien viņš Komunarkas slimnīcā nomira no vīrusa izraisītajām komplikācijām. Tiek uzskatīts, ka Starinskis ir pirmais no Covid-19 mirušais mediķis Krievijā.

"Viņš bija ļoti labs cilvēks, draugs, ārsts," sacīja Starinska kolēģe medmāsa, kura vēlējās palikt anonīma. 

Cita medmāsa pastāstīja, ka kara veterānu slimnīcā 64 mediķiem esot bijuši pozitīvi koronavīrusa testi. Divi kolēģi atrodas intensīvajā aprūpē. Medmāsa atklāja, ka pati esot starp inficētajiem un ārstējoties mājās. 

Saskaņā ar Džona Hopkinsa Universitātes datiem Krievijā ir vairāk nekā 52 700 apstiprinātu inficēšanās gadījumu, kā arī 456 reģistrēti nāves gadījumi.

Pagājušonedēļ Maskavas Veselības departaments brīdināja, ka pilsētā divu nedēļu laikā varētu beigties vieta intensīvajā aprūpē. Plānots, ka 24 slimnīcas varētu steigšus pārprofilēties, radot 21 000 papildu gultasvietu.

3. Kara veterānu slimnīca pārprofilējās jau Covid-19 uzliesmojuma sākumā. Ārsti no Sanktpēterburgas apmācīja slimnīcas personālu, kas 6.aprīlī sāka uzņemt Covid-19 slimniekus. "The Moscow Times" aptaujātie slimnīcas darbinieki pauž, ka tā neesot bijusi pilnībā sagatavota koronavīrusa slimnieku uzņemšanai.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu