1 Kressalāti tiem, kuriem ikdienas darbs ir pie datora

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Kressalāti ir bagāti ar dažādām minerālvielām – jodu, kalciju, dzelzi, fosforu un sēra savienojumiem, kas piešķir tiem sīvu un nedaudz rūgtenu garšu.

Tāpat tie bagāti ar C vitamīnu un beta karotīnu. Kressalāti uzlabo ēstgribu un veicina gremošanu, kā arī īpaši ieteicami visiem tiem, kuri ikdienā strādā pie datora, jo labvēlīgi iedarbojas uz redzi. Kressalāti ir visvienkāršāk izaudzējamie mikrozaļumi, jo tos var ievākt jau pēc 4–7 dienām. Izmantojami pie salātiem, mērcēm, omletēm, biezpiena uz brokastu maizītēm, kā arī dekorēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu