Sieviete novēršas no ceļa, nepamana autobusu un spēcīgi ietriecas tajā (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Piektdien pusdienas laikā satiksmes negadījums, kurā iesaistīts vieglais auto un Rīgas Satiksmes autobuss, notika uz Maskavas ielas Rumbulas apkaimē.

Negadījums, kurā Opel Meriva spēcīgi ietriecās 15. maršruta autobusā, notika īsi pirms vieniem dienā Maskavas ielā 444 Rīgas Satiksmes transports avārijas brīdī atradās pieturā ar ieslēgtu kreisā pagrieziena rādītāju un gatavojās izbraukt uz ielas. Lēnām izbraucot no "kabatas", autobuss gatavojās pārkārtoties joslā. Autobusa šoferis norāda, ka Opel sākotnēji pa gabalu pat nebija redzams.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

"Es paskatījos spogulī, nevienam netraucēju. Autobusā atrādās pasažieri, kādi 15 cilvēki. Aizmugurē sēdēja divi vīrieši un viena sieviete. Viņi vispār neko nesaprata. Trieciens bija ļoti spēcīgs. Paši redzat, bojājumi ir ļoti stipri. Es piegāju [pie šoferes], uzreiz pajautāju, vai kāds cietis? Sieviete pateica, ka pati vainīga. Teica, ka novērsās no ceļa, lai pieskatītu bērnu. Saka, ka pat neredzēja manu autobusu. Kā tā, cilvēks pie stūres un neredz autobusu? Tā taču nav rotaļlieta, nav nekāda maziņa mašīnīte," notikušo atstāsta autobusa šoferis Jevgeņijs.

Neatliekamā medicīniskā dienesta brigādes ārsti, kas Maskavas ielā ierādās uzreiz pēc negadījuma, kārtīgi apskatīja avārijā iesaistītos un hospitalizēja bērnu, kas atradās Opel braucamrīkā. Bija aizdomas par krūškurvja un pleca traumu, bet kopumā stāvoklis netiek raksturots kā smags. Neviens no autobusa pasažieriem necieta.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

"Bērns viņai sēdēja labajā pusē aizmugurējā sēdeklī. Ja viņš būtu sēdējis priekšējā pasažieru sēdeklī, tad tur jau būtu cits stāsts. Es sapratu, ka viņa, sēžot pie stūres, skatījās uz aizmuguri, nevis uz priekšu. Tāpēc arī viņa neko neredzēja," - tā Jevgēņijs.

Tā kā negadījumā cieta cilvēks, policisti par incidentu sāks kriminālprocesu, taču, ņemot vērā, ka gūtās traumas ir vieglas, turklāt šofere pie stūres atradās skaidrā prātā un savu vainu nenoliedz, visdrīzāk, lieta beigsies ar simbolisku naudas sodu. Gan vieglais auto, gan Rīgas Satiksmes transportlīdzeklis notikuma vietu pameta ar autoevakuatora palīdzību. Autobusam trieciena dēļ tika bojāts motora nodalījums.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu