Pulcēšanās vietā Ušakovs 8. un 9. maijā aicina logos iedegt sveces kritušo piemiņai (48)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs
Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs Foto: Ieva Leiniša/LETA

Lai izvairītos no tradicionālās pulcēšanās, atzīmējot Otrā pasaules kara beigas, Eiropas Parlamenta deputāts, partijas "Saskaņa" Domes priekšsēdētājs aicina iedzīvotājus 8. un 9. maijā logos iedegt sveces karā kritušo cilvēku piemiņai.

Bijušais Rīgas mērs sociālo tīklu platformā "Facebook" skaidroja, ka Covid-19 apkarošanas labad noteikto ierobežojumu dēļ šogad galvaspilsētā nevarēs notikt tik liels pasākums kā ik gadu. "Tomēr tas nenozīmē, ka mums neizdosies pateikties veterāniem, pieminēt kritušos un atzīmēt uzvaru pār nacismu. Vienkārši vajadzēs vairāk izdomas, interneta un vēlēšanās," pauda politiķis.

Ušakovs pastāstīja, ka, ņemot vērā koncertu rīkošanas aizliegumu, viņam kopā ar kolēģiem ir izdevies sarunāt ar māksliniekiem, kuri pēdējos gados ir uzstājušies Rīgā tā dēvētajās Uzvaras dienas svinībās, ka 8. un 9.maijā dažādās interneta platformās varēs vērot ierakstus no virknes mūziķu koncertiem Rīgā.

Kontekstā ar ikgadējo Uzvaras parkā rīkoto uguņošanu Ušakovs skaidroja, ka ārkārtējās situācijas dēļ arī to organizēt būtu bezjēdzīgi, tāpēc, viņaprāt, karantīnas apstākļos labāk būtu visiem vienlaikus logos izvietot iedegtas sveces kritušo piemiņai, uzsverot, ka šādu akciju varētu rīkot katru gadu.

"Logā iedegta svece būs acīmredzamākā liecība mūsu kopīgai piemiņai un spējai glabāt atmiņas te, Rīgā," pauda politiķis, mudinot sveces iedegt plkst.22. Tomēr Ušakovs arī norādīja, ka lokālas uguņošanas, ievērojot visas epidemioloģiskās prasības, varētu rīkot savu māju pagalmos, atsaucoties uz vairāku rīdzinieku vēlmi tā rīkoties 9.maijā plkst.22.45 vairākos galvaspilsētas mikrorajonos.

Ušakovs akcentēja, ka šajā laikā vissvarīgāk ir pateikties kara veterāniem. Ņemot vērā mērķi ar Covid-19 nejauši neinficēt sirmgalvjus, politiķis rosina dāvanas šiem cilvēkiem nogādāt pēc ierobežojumu atcelšanas.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu