Viļņa par brīvu atvēl vecpilsētas publisko telpu vasaras kafejnīcām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: PETRAS MALUKAS/AFP

Lietuvas galvaspilsētas varasiestādes nākušas klajā ar palīdzības plānu bāru, restorānu un kafejnīcu īpašniekiem - šopavasar un visu vasaru tās bez maksas varēs iekārtot vasaras kafejnīcas Viļņas laukumos un ielās.

Šis lēmums būtībā nozīmē to, ka šovasar visa Viļņas vecpilsēta tiks pārvērsta vienā lielā vasaras kafejnīcā, dodot iespēju biznesam pelnīt un cilvēkiem atpūsties, ievērojot drošu distanci.

Jau ziņots, ka aprīļa beigās Viļņā darbu atsāk frizētavas, skaistumkopšanas saloni un citas mazā biznesa iestādes. Tiesa gan, varasiestādes ir ieviesušas striktus ierobežojumus attiecībā uz klientu skaitu, kā arī vismaz divu metru distanci starp galdiņiem.

Tieši šī divu metru distance radīja problēmu lielākajai daļai Viļņas bāru un restorānu, kas pārsvarā atrodas šaurajās vecpilsētas ieliņās, kur nav iespējams izvietot pietiekami daudz galdiņu drošā distancē. 

Tādēļ Viļņas mērs Remigijs Šimašis nāca klajā ar piedāvājumu kafejnīcām par brīvu izmantot tuvākās publiskās vietas - platākās ielas, laukumus un skvērus. Viņš atzīmēja, ka sabiedrības drošība pandēmijas laikā joprojām ir pirmajā vietā, taču nepieciešams darīt visu, lai uzturētu pie dzīvības galvaspilsētas mazo biznesu.

Vasaras kafejnīcu vajadzībām šobrīd tiek piedāvātas 18 publiskās platības Viļņas vecpilsētā, tai skaitā Katedrāles laukums. Paredzams, ka, sākoties vasarai, šo vietu saraksts tiks papildināts. Šobrīd izmantot šo iespēju jau pieteikušies vairāk nekā 160 uzņēmēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu