Šovasar atjaunotajā Aleksandra Čaka ielā velojoslas nebūs (17)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

 Rīgas domes Satiksmes departaments izsludinājis iepirkumu par Aleksandra Čaka ielas seguma atjaunošanas būvdarbiem, taču izveidot velojoslu ielas atjaunošanas projekts neparedz.

Iepirkums paredz veikt ielas seguma atjaunošanu Marijas ielā un Aleksandra Čaka ielas posmā no Merķeļa ielas līdz Pērnavas ielai. Pieteikties iepirkumam pretendenti var līdz 6.maijam.

Kā pastāstīja Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante, atsevišķas veloinfrastruktūras izbūve seguma atjaunošanas darbu laikā gan nav plānota, jo tās ierīkošanai būtu nepieciešama ielas pārbūve, sašaurinot ietvi. 

"Šī būs tikai seguma atjaunošana, jo, ja ielu rekonstruētu pilnībā, tas izmaksātu par vairākiem, iespējams, pat desmitiem miljonu eiro vairāk, jo būtu jāpārbūvē arī visi inženierkomunikāciju tīkli," sacīja Dimante.

Tomēr pēc seguma atjaunošanas ielu plānots labiekārtot, izbūvējot velostatīvus, izliekot soliņus un veicot apzaļumošanu, kas gan notiks tikai nākamgad. Labiekārtošanas laikā plānots iestādīt kokus, piemēram, uz Aleksandra Čaka ielas sadalošās joslas no Ērgļu ielas līdz Pērnavas ielai.

Seguma atjaunošanas laikā brauktuvei tiks atjaunots asfaltbetona segums, ietvēm nomainīs nolietoto asfaltbetona virskārtu pret bruģakmeņiem, kā arī tiks atjaunotas brauktuves apmales, nomainītas komunikāciju aku lūkas un uzklāts jauns ceļa horizontālais apzīmējums, saglabājot līdzšinējo ielas ģeometriju.

Remontu plānots sākt šovasar un pabeigt līdz oktobra beigām.

Kā ziņots, tuvākajā laikā Rīgā sāksies vairāku ielu atjaunošana.

Piemēram, Sporta ielā veic priekšdarbus, lai jau drīzumā sāktu atjaunošanu visā ielas garumā. Pēc seguma atjaunošanas brauktuvei un ietvei iela tiks labiekārtota un ierīkota atbilstoša veloinfrastruktūra, nodrošinot divvirzienu velosipēdu satiksmi. Sporta un Grostonas ielu krustojumā brauktuve tiks paaugstināta un krustojums sašaurināts, tādējādi padarot to ērtāk šķērsojamu gājējiem un velobraucējiem.

Savukārt Krasta ielā tiks veikta seguma atjaunošana apvienotajam gājēju un velosipēdu ceļam 2870 metru garumā no Salu tilta līdz Ogres ielai. Patlaban norit sagatavošanās un jau tuvākajā laikā tiks uzstādītas ceļa zīmes, kas brīdina par remontu.

Gājējiem un velobraucējiem jārēķinās, ka remonta laikā iespējami satiksmes apgrūtinājumi un ierobežojumi. 

Departaments aicina ar izpratni izturēties pret ieviestajiem ierobežojumiem un ievērot satiksmes organizācijas kārtību, kā arī jau laicīgi plānot ikdienas maršrutu, rēķinoties ar satiksmes ierobežojumiem, un, ja tas iespējams, izvēloties citu ikdienas maršrutu. 

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu