Ogres slimnīca nosūtījusi VI pārbaudes veikšanai nepieciešamo dokumentāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Veselības inspekcija (VI) saņēmusi SIA "Ogres rajona slimnīca" paskaidrojumu un pieprasītos dokumentus, vienlaikus ārstniecības iestādes vadība informējusi, ka ir gatava sadarboties ar inspekciju, tostarp saņemt ieteikumus un vadlīnijas noteiktu procesu ieviešanā, pavēstīja VI sabiedrisko attiecību un klientu apkalpošanas nodaļā.

Kā iepriekš vēstīts, 20.martā bez iepriekšēja brīdinājuma VI veica epidemioloģiskās drošības gatavības kontroli ārstniecības iestādē. Par iemeslu šai pārbaudei kalpoja atgadījums 16.martā, kad Ogres slimnīcas darbinieki pretēji valstī noteiktajai kārtībai paši mēģinājuši diagnosticēt Covid-19 un šim mērķim izmantojuši eksprestestu, kas sniedzis kļūdainu rezultātu.

16.aprīlī VI saņēma slimnīcas paskaidrojumu un pieprasītos dokumentus, tostarp stacionāra higiēnisko un pretepidēmisko plānu, kā arī rīcības plānu, ja slimnīcā pacientam konstatē Covid-19 infekciju.

Slimnīca vienlaikus informēja, ka ir gatava sadarboties ar inspekciju, saņemt no tās ieteikumus un vadlīnijas noteiktu procesu ieviešanā, kā arī vēlas dot savu ieguldījumu vienota ārstniecības procesa īstenošanā.

Inspekcijā skaidroja, ka, kopš valstī izsludināta ārkārtējā situācija, VI veic regulāras pārbaudes ārstniecības iestādēs visā Latvijā, tostarp gan stacionārajās, gan ambulatorajās iestādēs.

Pārbaudēs svarīgākie akcenti ir epidemioloģiskās drošības prasību ievērošana, ārstniecības iestāžu epidemioloģiskās drošības gatavība Covid-19, kā arī Veselības ministrijas 25.marta rīkojuma "Par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas ierobežošanu ārkārtējās situācijas laikā" noteikto prasību nodrošināšana.

Pārbaužu mērķis ir ārkārtas apstākļos samazināt valstī risku saslimt ar Covid-19. Inspekcija pārbaudēs iziet pacienta ceļu, kas inficējies ar koronavīrusu, un veic preventīvas darbības, proti, skaidro normatīvo aktu prasības un informē par nepieciešamajām darbībām. Konstatējot nepilnības ārstniecības iestādē, VI sniedz skaidrojumu un lūdz tās novērst.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu