Baltais nams gatavojas izformēt Covid-19 darba grupu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X

Baltais nams gatavojas izformēt darba grupu, kuras pārziņā ir reakcija uz jaunā koronavīrusa uzliesmojumu ASV, otrdien paziņoja šīs darba grupas vadītājs - ASV viceprezidents Maiks Penss.

Penss sacīja, ka darba grupa būs vajadzīga ne ilgāk par šī mēneša beigām vai nākamā mēneša sākumu.

"Es domāju, ka mēs sākam apsvērt Piemiņas dienu (25.maiju) vai jūnija sākumu" kā laiku šīs darba grupas izformēšanai, Penss pateica reportieriem. 

Februāra beigās izveidotā darba grupa ir koordinējusi komplekso atbildi uz Covid-19, ar kuru saistīto nāves gadījumu skaits ASV tagad ir pārsniedzis 70 tūkstošus.

Pensa vadītā darba grupa, kas atskaitās ASV prezidentam Donaldam Trampam, īsteno koordināciju starp medicīnas institūtiem, politisko personālu un štatu gubernatoriem, no kuriem daži nedēļām ilgi ir drudžaini mēģinājuši palīdzēt Covid-19 pacientu pārslogotām slimnīcām.

Šī grupa arī piesaistījusi medicīnas ekspertus, lai formulētu nacionālos ieteikumus par sociālo distancēšanos.

Penss sacīja, ka darba grupa drīz būs gatava uzticēt šos centienus regulārām valdības aģentūrām, kas darbojas "tradicionālākā veidā".

Ārkārtējās situācijas nopietnības reducēšana atbilst Trampa jaunajai prioritātei mudināt valsti uz ekonomikas atkalatvēršanu.

Kritiķi uzskata, ka situācija ne tuvu nav droša un Tramps steidzas atbalstīt Covid-19 krīzes izpostīto ekonomiku pirms novembrī paredzētajām prezidenta vēlēšanām.

Baltā nama preses sekretāre Keilijs Makenanija tviterī uzstāja, ka mediķu komandas turpinās informēt Trampu, pat ja vairs nebūs oficiālas darba grupas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu