"Aizbēgušais" drons varētu būt nolaidies Rīgas jūras līcī (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Nekontrolēti lidojušais drons varētu būt nolaidies Rīgas jūras līcī, Vidzemes jūrmalas rajonā, pieļāva drona īpašnieku SIA "UAVFactory" valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Konstantīns Popiks, ņemot vērā pēdējo fiksēto drona atrašanās vietu un datus par vēja virzieniem.

Uzņēmums pašlaik veic izmeklēšanu, lai noskaidrotu sakaru zaudēšanas iemeslu.

Jau ziņots, ka 2.maijā 25 kilogramus smags eksperimentāls bezpilota lidaparāts, kas pieder minētajam uzņēmumam, zaudēja sakarus ar kontrolieriem uz zemes. Šis eksperimentālais vertikālās pacelšanās un nosēšanās drons veica testa lidojumu, lai mēģinātu sasniegt 90 stundu lidojuma ilguma rekordu.

Kā izteicās Popiks, tāpat kā veicot jebkuru eksperimentu, zināšanas tiek iegūtas, tikai veicot lidojumu testus, un šo testu rezultātā ievāktie dati tiktu izmantoti nākamās paaudzes produkcijas radīšanā.

Pēdējā pārbaudāmā informācija par drona atrašanās vietu tika saņemta 2020.gada 2.maijā plkst.19.30 jeb 8 stundas un 20 minūtes pēc tā pacelšanās. Pēc Popika paustā, uzņēmums sazinājās gan ar atbildīgo aviācijas uzraudzības institūciju, gan ar militāriem spēkiem, lai koordinētu meklēšanas pasākumus.

Uzņēmuma līdzīpašnieks atzīmēja, ka eksperimentālais drons vairs neatrodas gaisā un tas nav nedz ievainojis kādu, nedz sabojājis kāda īpašumu.

TVNET jau ziņoja, ka sestdien, 2.maijā, testa lidojuma laikā pazuda sakari ar "UAVFactory" piederošo bezpilota lidaparātu.

Civilās aviācijas aģentūra ir sākusi administratīvā pārkāpuma lietu pret "UAVFactory" par nekontrolēti lidojošu bezpilota gaisa kuģi jeb dronu.

"UAVFactory" ir dibināts 2009.gadā, un tam ir pārdošanas biroji Latvijā un ASV. "UAVFactory" ir viens no vadošajiem bezpilota lidaparātu sistēmu pasaules līmeņa piegādātājiem. Uzņēmuma ražotie lidaparāti un videokameras tiek pārdoti vairāk nekā 50 pasaules valstīs militārām, civilām un akadēmiskām vajadzībām.

"UAVFactory" ir desmit īpašnieki, no kuriem lielākie īpašnieki ir ASV uzņēmums "UAV Factory USA" (44,51%) un Konstantīns Popiks (44,51%).

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu