Amerikā var iegādāties auto, kādu Mercedes-Benz nemaz neražoja (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Mercedes-Benz 560 TEL
Mercedes-Benz 560 TEL Foto: stuartparrcollection.com

Mercedes-Benz klāstā oficiāli nekad nav bijis S klases automobilis ar universāļa virsbūvi. Tomēr tieši šādu auto, ko droši var uzskatīt par unikālu veidojumu, tagad var iegādāties Savienotajās Valstīs.

Mūsdienās labi aprīkots, komfortabls, reprezentatīvs un ātrs universālis nav retums. Astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados šā tipa automobiļos turpretī augstāk tika vērtēts praktiskums un tas, cik cementa maisus var salikt aiz aizmugurējā sēdekļa, jo, lai atrādītos sabiedrībā, bija pieņemts izmantot sedanus. 

Kādam tomēr gribējās atšķirties, un viņš Hamburgā bāzētajā uzņēmumā Caro International pasūtīja greznu un jaudīgu universāli. Par tā bāzi kalpoja S126 sērijas Mercedes-Benz S klase, turklāt ne jau šāds tāds modelis, bet gan auto ar lielāko tobrīd pieejamo V8 dzinēju un pagarināto riteņu bāzi - 560 SEL.

Unikālais universālis, kas atbilstoši nodēvēts par 560 TEL, ir būvēts, izmantojot komponentes no Mercedes-Benz klāsta. Tā, piemēram, aizmugurējā daļa vizuāli ļoti līdzinās S124 sērijas E klases universālim, no kura aizgūti arī aizmugurējie lukturu bloki. 

Foto: stuartparrcollection.com

Zem motora pārsega gan vietu saglabājis S klases oriģinālais 5,6 litru V8 motors ar 279 ZS un 430 Nm, kas caur četru pakāpju automātisko pārnesumkārbu tiek novadīti pakaļējiem riteņiem.

Kā redzams attēlos, automobiļa salons izskatās labi saglabāts, lai gan tam jau ir 30 gadu. Pats auto tikmēr šajā laikā nobraucis aptuveni 103 tūkstošus kilometru. Cik par šo eksemplāru nākamajam saimniekam būs jāsamaksā, pārdevēji no Stuart Parr Collection neatklāj.  

Foto: stuartparrcollection.com
Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu