Pārsteidzošs iemesls, kādēļ lidostu grīdas klāj paklāja segums (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Kaut arī patlaban lidojumi iet secen, daudzi ceļotāji atminas lidostu ainas – uzgaidāmās telpas, bagāžu nodošanas punktus, plašos logus, no kuriem paveras skats uz lidmašīnām, un reģistrācijas punktus. Retāk – tādas sīkas nianses sienu krāsa, dekori un arī grīdas segums. Izrādās, ka arī šīs detaļas mūs nemanāmi  ietekmē.

Pēc tam, kad ir izietas visas lidostas pārbaudes, izstaigāti visi garie gaiteņi un beidzot ir izdevies sasniegt uzgaidāmo telpu pie vārtiem, no kuriem tālāk ceļš vedīs uz lidmašīnu, nereti šī vieta izskatās gluži kā viesistaba.

Mājīguma sajūtas ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ lidostu uzgaidāmajās telpās grīdas klāj paklāja segums, taču aiz tā slēpjas kāds cits iemesls. Jūtoties komfortabli un ērti, cilvēki pārtrauc nervozēt par gaidāmo lidojumu, bet dodas nelielā ekspedīcijā pa lidostas veikaliem un, labsajūtas ietekmēti, iztērē nedaudz vairāk naudas nekā plānots. Vadoties pēc Dānijas Karaliskās medicīnas aģentūras 2014. gada pētījuma datiem, apmierināti pasažieri iztērēs par 7% vairāk naudas lidostas veikalos, bet beznodokļu veikalos pasažieri var tērēties pat par 10% vairāk.

Savukārt portāls “Travel+Leisure” apgalvo, ka paklājs nedaudz apgrūtina bagāžas vilkšanu pa grīdu, tāpēc pasažieri kustas nedaudz lēnāk un biežāk piestāj pie veikaliem. Bez šiem iemesliem, paklāji arī absorbē koferu radītās skaņas, kā arī mazina akustiku, padarot telpas mājīgākas un patīkamākas. Paklājus lidostu interjerā papildina lielie logi, kas ļauj telpās iekļūt dabiskajam apgaismojumam, un ērtie dīvāni, kuros pasažieri var izlaisties un netraucēti gaidīt lidmašīnu. Bez šiem papildinājumiem dažas lidostas ir pat ierīkojušas spa un jogas telpas, kas arī palīdz pasažieriem relaksēties un nomierināties, vienlaikus arī kļūt vieglāk ietekmējamiem attiecībā uz tēriņiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu