Nigērijā nojauc viesnīcas, kas nelikās zinis par Covid-19 ierobežojumiem (9)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Nigērijas dienvidos nedēļas nogalē tika nojauktas divas viesnīcas par Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu pārkāpšanu, otrdien apstiprināja faktu pārbaudes organizācija "AfricaCheck".

''Jā, Nigērijas Riversas štata gubernators deva rīkojumu nojaukt viesnīcas par Covid-19 pašizolācijas pārkāpšanu," savā vietnē apstiprināja "AfricaCheck".

Šī organizācija, kas ir partnere sociālā tīkla "Facebook" trešās puses faktu pārbaudes programmā, veica izpēti pēc tam, kad daudzi ziņojumi par šo incidentu sociālajos medijos bija atzīmēti kā iespējamas viltus ziņas.

Vietējie mediji ziņoja, ka Riversas štata gubernators Njesoms Vike lika svētdien nojaukt viesnīcu "Prudent Hotel" Elemes pilsētā un viesnīcu "Edemeteh Hotel" Onnes pilsētā. 

Vike paziņoja, ka esot rīkojies saskaņā ar savu izpildrīkojumu, kas paredz nojaukt jebkuru viesnīcu Riversas štatā, kura darbotos štatā noteiktās pašizolācijas laikā.

Incidents notika neilgi pēc tam, kad Nigērijas Nacionālā cilvēktiesību komisija publicēja ziņojumu, kurā minēti vairāki cilvēktiesību pārkāpumu gadījumi, kad varas iestādes mēģina ieviest pašizolāciju Covid-19 dēļ.

Nigērijā ir apstiprināts 4641 Covid-19 gadījums, bet no tiem tikai 22 - Riversas štatā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu