KNAB uzdod "Dienas Biznesam" valsts budžetā iemaksāt 104 500 eiro par politisko aģitāciju (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nolēmis, ka laikraksta "Dienas Bizness" izdevējam SIA "Izdevniecība Dienas Bizness" valsts budžetā jāpārskaita 104 500 eiro par politisko aģitāciju, pārsniedzot tam pieļaujamos tēriņus, pavēstīja KNAB.

Minēto lēmumu KNAB pieņēmis 5.maijā. 104 500 eiro, kas atbilst pārsniegtajam priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumu apmēram, valsts budžetā jāpārskaita 30 dienu laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Minēto lēmumu var pārsūdzēt tiesā viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas. 6.maijā KNAB nosūtījis izdevniecībai savu lēmumu.

Jau vēstīts, ka neilgi pirms 13.Saeimas vēlēšanām "Dienas Bizness" izplatīja divus speciālizlaidumus, kuros tika slavētas partijas "KPV LV" un "Saskaņa". Katrs speciālizlaidums ticis nodrukāts 800 000 eksemplāru. Kā iepriekš vēstīja Latvija Televīzija, izdevniecība apgalvojusi, ka tā bijusi daļa no laikraksta abonēšanas kampaņas, savukārt KNAB uzskata, ka tā bijusi priekšvēlēšanu aģitācija.

KNAB "Dienas Biznesam" piemēroja 1400 eiro naudas sodu. Lai neļautu jebkuram ar lielu naudu ietekmēt vēlēšanu rezultātus, tā sauktās trešās personas politiskajām reklāmām drīkst tērēt tikai aptuveni 6000 eiro, savukārt, pēc KNAB aplēsēm, "Dienas Bizness" speciālizlaidumiem tērējis daudz vairāk.

"Firmas.lv" pieejamā informācija liecina, ka SIA "Dienas Bizness" reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 18 000 eiro. 2018.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 1,889 miljoni eiro, gadu noslēdzot ar 272 577 eiro zaudējumiem. Dati par 2019.gadu patlaban nav pieejami.

Atbilstoši "Firmas.lv" informācijai izdevniecībai "Dienas Bizness" bija Valsts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu parāds 98 532 eiro apmērā.

Kompānijas īpašnieks ir "SM Investīcijas", kas savukārt vienādās daļās pieder Jānim Maršānam un Jānim Svārpstonam. Abi norādīti arī kā patiesā labuma guvēji.

Pagājušā gada rudenī "Dienas Bizness" pārtrauca iznākt kā ikdienas laikraksts. Kopš novembra tas tiek izdots iknedēļas žurnāla formātā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu