Portāls "la.lv" iekļausies "Rīga TV 24"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Uzņēmumi AS "Latvijas mediji" un "Rīga TV 24" ir nolēmuši apvienot spēkus, turpmāk portālam "la.lv" iekļaujoties "Rīga TV 24" struktūrā, informē "Latvijas Avīze".

Abi mediju uzņēmumi ir noslēguši vienošanos, pēc kuras portālā "la.lv" būs iespēja piekļūt "Rīga TV 24", laikraksta "Latvijas Avīze", kā arī "Latvijas mediju" izdoto žurnālu materiāliem. Pašlaik portāla "la.lv" satura pamatu veidojot laikraksta "Latvijas Avīze" žurnālistu sagatavotie materiāli, savukārt "Rīga TV 24" savu saturu internetā pamatā izplata caur portālu "xtv.lv".

Interneta pētījumu uzņēmuma "Gemius" Latvijas interneta lietotāju apmeklētāko vietņu aprīļa "Top 20" portāls "la.lv" ir sestajā vietā, savukārt "xtv.lv" tajā nebija atrodams. Apmeklētāko vietņu līderpozīcijas aprīlī saglabāja ziņu portāls "delfi.lv" ar 887 000 lietotājiem un "tvnet.lv" ar 765 000 apmeklētājiem, savukārt "la.lv" aprīlī fiksēti 592 000 lietotāju.

""Latvijas mediji" pamatu pamats ir kvalitatīva un atbildīga žurnālistika, par ko jau trīsdesmit trešo gadu rūpējas lielākais nacionālais dienas laikraksts "Latvijas Avīze". Tieši ar tādu - pārbaudītu, uzticamu un kvalitatīvu - žurnālistiku lepojas arī portāls "la.lv". Taču šobrīd arvien pieprasītāks ir dažādu veidu video saturs, kura veidošanā "Rīga TV 24" ir pieredze un tehniskās iespējas. Kopdarbība satura veidošanā portālam "la.lv" sniegs jaunas saturiskās iespējas un priekšrocības auditorijas paplašināšanā, kas ir īpaši nozīmīgi, ņemot vērā, ka gados jaunāki cilvēki labprātāk izmanto interneta portālu saturu. Abu mediju satura sinerģija ļaus nodrošināt augstas kvalitātes saturu ērtā un pieprasītā formā, nezaudējot uzticamību un stiprinot pārbaudītu ziņu pieejamību," sacījis "Latvijas mediju" valdes priekšsēdētājs Guntars Kļavinskis.

Viņš aģentūrai LETA norādīja, ka vienošanās nemaina juridisko pusi un sadarbība ir uz nenoteiktu laiku. Sadarbības ietvaros "Rīga TV 24" noteiks, kādu saturu viņi piedāvās "la.lv" portālam, lai stiprinātu informatīvo telpu un dažādotu saturu.

""Rīga TV 24" ir viens no lielākajiem vietējā satura veidotājiem, kas savu saturu veido tiešraidēs, un pieejams virszemes bezmaksas apraidē visā Latvijā. Tieši tādēļ "Rīga TV 24" komanda pozicionē sevi kā Latvijas mediju, kas veido Latvijas iedzīvotāju interesēm atbilstošu saturu, palielina valsts iedzīvotāju informētību un spēj sabiedrībai nodrošināt izglītojošu saturu arī šajā laikā, kad ir vitāli nepieciešama uzticama, droša un precīza informācija. Savukārt "la.lv" ir viens no lielākajiem ziņu portāliem, kura saknes ir meklējamas senā, ar zināšanām bagātā un profesionālā medijā. Apvienošanās ar "la.lv" ir loģisks solis ar mērķi spēcināt nacionālo vietējo saturu, nostiprinot savas pozīcijas Latvijas mediju vidū," piebildis "Rīga TV 24" direktors Klāvs Kalniņš.

"Latvijas mediji" un "Rīga TV 24" redakcijas pilnībā saglabās savu redakcionālo neatkarību, struktūru un mērķus, uzsver uzņēmumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu