Vācijas pilsonis uz diviem mēnešiem iestrēgst Deli lidostā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

41 gadus vecs Vācijas pilsonis šonedēļ beidzot pametis Deli lidostu Indijā, kurā viņš bija iestrēdzis uz gandrīz diviem mēnešiem, vēsta Vācijas medijs “Deutsche Welle”. 

Vīrietis visu šo laiku bija spiests dzīvot Deli lidostas tranzīta zonā, ņemot vērā Indijas valdības Covid-19 dēļ noteiktos pārvietošanās ierobežojumus un bažījoties par viņam draudošo kriminālatbildību Vācijā. 

Vācijas pilsonis bija ceļā no Vjetnamas uz Turciju. Deli lidostā viņam bija paredzēta pārsēšanās, tomēr pēc Indijas valdības noteiktajiem ierobežojumiem viņš ceļu nevarēja turpināt. 

Lai arī Vācijas vēstniecība Indijā informēja vīrieti par iespēju atgriezties mājās ar vienu no repatriācijas reisiem, viņš šo iespēju negribēja izmantot, bažījoties, ka viņš tiks aizturēts saistībā ar pret viņu iespējamo krimināllietu. 

Kādas kriminālapsūdzības vīrietim draudēja, nav zināms. 

Vīrietis no Turcijas vēlējās doties uz Saūda Arābiju, nevis Vāciju. Šonedēļ viņš ar vienu no repatriācijas reisiem tomēr devies uz Eiropu - Nīderlandes galvaspilsētu Amsterdamu. 

Kā informēja Deli lidostas pārstāvji, lidostā iestrēgušajam vīrietim tika nodrošināts gan ēdiens, gan tīras drēbes, gan arī higiēnas preces. 

Pirms izlidošanas uz Amsterdamu vīrietim arī tika veikts Covid-19 tests, kurš bija negatīvs. 

Deli lidostas tranzīta zonā viņš kopumā pavadīja 55 dienas. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu