Iztikas minimums: trīs darbarīki, kuriem būtu jābūt ikvienā mājā (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Neatkarīgi no tā, vai grasies tuvākajā laikā sākt labiekārtošanu vai pēkšņi ir radusies vajadzība kaut ko pielabot, vienmēr liels atvieglojums ir apziņa, ka mājās jau ir viss nepieciešamais darba sākšanai. Lūk, trīs darbarīki, kuri noderēs gan profesionāļiem, gan amatieriem. 

Saprotams, ka īsteniem meistariem un rokdarbu guru mājās atradīsies ne tikai āmurs, bet arī citi dažnedažādi rīki, kas palīdzēs labiekārtot mājokli, kā arī radīt kādu ekstravagantu dekoru. Tomēr, pat ja arī mājas labiekārtošana nav stiprā puse, ir vērts iegādāties dažus darbarīkus, kas noderēs brīžos, kad būs nepieciešams piestiprināt pie sienas gleznu, pieskrūvēt plauktiņu vai salikt kopā tikko iegādātu mēbeli, vēsta portāls “Apartment Therapy”.

Skrūvgriežu komplekts

Skrūvgriezis ir viens no svarīgākajiem darbarīkiem darbarīku kastē – tas būs nepieciešams, gan lai atskrūvētu bērnu rotaļlietas bateriju nodalījumu, gan arī, lai saskrūvētu nupat iegādātu mēbeli vai salabotu kādu sadzīves tehniku. Katram gadījumam iegādājies veselu komplektu ar sešu dažādu izmēru skrūvgriežiem – tie nekad neliks vilties, un agrāk vai vēlāk pienāks diena, kad to būs nepieciešams izmantot praksē.

Bezvadu urbis

Lai gan daudzi teiks, ka bez urbja var iztikt, tomēr šis rīks būs vitāli nepieciešams, ja ķersies klāt nopietnākai mājas labiekārtošanai, piemēram, mainīsi grīdas segumu vai labosi sienas. Ikdienā urbis noderēs tādiem sīkiem darbiem kā plaukta pieskrūvēšana, mēbeļu nostiprināšana vai sienas pakaramā pielikšana. Bezvadu urbis ir ilgi kalpojošs rīks, kas sava mūža laikā atmaksāsies un lieti noderēs.  

Augstas kvalitātes otiņa

Mājas labiekārtošanas darbos piekrāsošana vai pārkrāsošana ir viens no būtiskākajiem glābiņiem – ja mājoklī ir kāda noplukusi mēbele, to var ātri vien atjaunot ar svaigu krāsas kārtu. Šā iemesla dēļ kvalitatīvai otiņai vajadzētu atrasties ikviena darbarīku skapītī vai kastē. Bez mēbelēm otiņas lieti noder arī sienas, grīdlīstu vai pat griestu piekrāsošanai. Kvalitatīvas otiņas vai rullīši nodrošinās vienmērīgu un gludu krāsas vai lakas klājumu, kas ir īpaši svarīgi, ja grasies vien “nomaskēt” nelielu nesmukumu.

Vēl svarīgi rīki:

Ja vēlies paplašināt darbarīku kastes krājumus mazliet vairāk par trim priekšmetiem, eksperti iesaka iegādāties šādus rīkus: papīrnazi, āmuru, slīpšvammes un zāģi.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu