Spēkā stājies bijušo Rīgas Centrāltirgus vadītāju Abramovu notiesājošs spriedums (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Rīgas Centrāltirgus priekšnieks Anatolijs Abramovs ierodas uz tiesas sēdi Latgales priekšpilsētas tiesā
Bijušais Rīgas Centrāltirgus priekšnieks Anatolijs Abramovs ierodas uz tiesas sēdi Latgales priekšpilsētas tiesā Foto: Edijs Pālens / LETA

Augstākajai tiesai (Senātam) noraidot viņa kasācijas sūdzību, stājies spēkā Rīgas apgabaltiesas spriedumus, ar kuru bijušajam Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājam Anatolijam Abramovam piespriests 13 330 eiro liels naudas sods par kukuļņemšanu un pirmstiesas procesā iegūtas informācijas izpaušanu.

Publiski pieejamajos spriedumus lasāms, ka Abramovs notiesāts par to, ka pieņēmis kukuli - degvielas karti, gatavojot iepirkumu Centrāltirgus deratizācijas un dezinsekcijas pakalpojumiem. 

Tāpat Abramovs atzīts par vainīgu pirmstiesas procesā iegūtas informācijas izpaušanā, proti, viņš par pie sevis veikto kratīšanu informējis cilvēku, kas viņam šo kukuli devis. Abramovs bija iepriekš parakstījies par šādas informācijas neizpaušanu.

"Latvijas Televīzija" iepriekš vēstīja, ka otrs cilvēks, kas tika apsūdzēts bija SIA "Dezinfa" valdes loceklim Dzintars Vizbulis.

Pirmās instances tiesa Abramovu atzina par vainīgu arī neatļautā pistoles "Makarov" munīcijas glabāšanā, taču apgabaltiesa viņu attaisnoja, jo izmeklēšanas laikā nebija iegūti pietiekami pierādījumi, lai atspēkotu Abramova sacīto, ka munīcija atradusies seifā viņam par to nezinot. 

Bez naudas soda Abramovam arī uz diviem gadiem liegts ieņemt amatus valsts un pašvaldības institūcijās.

Abramovs uz apsūdzēto sola atrodas arī citā lietā, kas saistīta ar nelikumīgām darbībām Rīgas Centrāltirgū.

Šajā tiesvedībā bez Abramova apsūdzēti arī bijušais Centrāltirgus iepirkumu komisijas vadītājs Vitālijs Litvins, mūžībā aizgājušais Jānis Verners, kā arī Jānis Zuševics un Romāns Fjodorovs.

Apsūdzība izvirzīta pēc Krimināllikuma 318.panta trešās daļas par valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas, par ko draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Tāpat viņi apsūdzēti pēc Krimināllikuma 179.panta trešās daļas par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Saistībā ar Covid-19 izplatības laikā noteiktajiem ierobežojumiem pagaidām nav zināms, kad šajā tiesas procesā nozīmēta nākamā tiesas sēde.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu