Igaunija atceļ tiešo avioreisu aizliegumu uz un no Dānijas

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas Ekonomikas un sakaru ministrija pirmdien atcēlusi aizliegumu veikt tiešos pasažieru avioreisus uz un no Dānijas, jo tur samazinājusies saslimstība ar Covid-19.

Līdz ar to Dānija ir svītrota no to valstu saraksta, ar kurām no pirmdienas ir aizliegta tiešā pasažieru aviosatiksme uz un no Igaunijas. Aizliegums noteikts, jo šajās valstīs ir augsts risks inficēties ar jauno koronavīrusu.

Jau ziņots, ka no pirmdienas ar Igaunijas ekonomikas un sakaru ministra Tāvi Āsa rīkojumu stājās spēkā tiešās pasažieru aviosatiksmes aizliegums uz un no uz sešām valstīm - Beļģijas, Dānijas, Krievijas, Lielbritānijas, Turcijas un Zviedrijas.

Šis rīkojums arī noteic, ka 24.maijā stāsies spēkā  tiešās pasažieru aviosatiksmes aizliegums ar Baltkrieviju. Aizliegums lidojumiem uz un no Baltkrievijas stāsies spēkā vēlāk, jo līdz 23.maijam paredzēti avioreisi, ar kuriem Igaunijas iedzīvotāji atgriezīsies mājās.

Lidojumu aizliegums būs spēkā līdz 7.jūnijam. Par to, vai aizliegumu nepieciešams pagarināt, lems Ekonomikas un sakaru ministrija un Veselības departaments, izvērtējot epidemioloģisko situāciju šajās valstīs.

Lai atļautu lidojumus uz kādu valsti, inficēšanās gadījumu skaitam tajā pēdējās 14 dienās jābūt ne lielākam par 25 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju. Ministrija katru dienu izvērtēs statistiku par epidemioloģisko situāciju un var atļaut sākt reisus vai ierobežot to veikšanu atkarībā no aktuālās situācijas konkrētajā valstī.

Turklāt iespējas veikt lidojumus var ietekmēt arī citu valstu noteiktie ierobežojumi, norāda ministrija.

Pirms stājās spēkā ceļošanas ierobežojumi, kas tika noteikti nolūkā iegrožot jaunā koronavīrusa izplatīšanos, Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" no Tallinas veica reisus uz četrām no septiņām valstīm, ar kurām Igaunija aizliedza tiešo aviosatiksmi - Beļģiju, Dāniju, Lielbritāniju un Zviedriju. Dānijas svītrošana no šo valstu saraksta paver iespēju "airBaltic" atsākt lidojumus maršrutā Tallina-Kopenhāgena.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu