Kāpēc un kā jātīra veļas mazgājamā mašīna?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Veļas mazgājamo līdzekļu atliekas, minerāli un ķīmiskās vielas var uzkrāties veļas mašīnas iekšpusē, veidojot plānu plēvi, kur var augt baktērijas. Šīs baktērijas var aizsprostot iekšējos mehānismus, kas var kavēt ūdens uzsildīšanu, un mazgāšanas līdzeklis nebūs tik efektīvs. Veļas mašīnā gandrīz vienmēr ir silta un mitra vide, kas palielina baktēriju augšanas un izplatīšanās riskus.

Ilgākā periodā plēve, kas izveidojas no mazgāšanas līdzekļu atliekām, var radīt  nepatīkamu aromātu. Ja aromāts kļūst spēcīgāks, arī apģērbs var piesaistīt šo nepatīkamo aromātu.

Regulāri tīrot veļas mazgājamo mašīnu, tā būs tīra un svaiga. Kā arī jūs pasargāsiet savu apģērbu un ģimeni.

Cik bieži?

Veļas mašīna jātīra no ārpuses un iekšpuses vismaz vienu reizi mēnesī. Ja izmantojat dabīgu šķīdumu, šis process nekaitēs jūsu veselībai (un arī makam) - tāpēc, jo biežāk jūs tīrāt, jo labāk!

Trīs soļi veļas mazgājamās mašīnas tīrīšanā:

  • solis - mazgāšanas cikls ar karstu ūdeni un etiķi.

Veiciet tukšā veļas mazgājamā mašīnā garo mazgāšanas ciklu ar karstu ūdeni, mazgāšanas līdzekļa vietā izmantojot divas glāzes etiķa. Karstā ūdens un etiķa savienojums novērš baktēriju veidošanos. Etiķis darbojas arī kā dezodorētājs, un tas likvidēs pelējuma smaku.

  • solis - tīriet veļas mašīnas iekšpusi un ārpusi.

Atsevišķā traukā sajauciet apmēram ¼ glāzes etiķa ar ceturtdaļu silta ūdens. Uzklājiet šo maisījumu ar sūkli vai vecu zobu suku, lai notīrītu mašīnas iekšpusi. Īpašu uzmanību pievērsiet durvju iekšpusei un gumijas blīvējumam. (Ja jūsu mazgāšanas līdzekļa dozators ir noņemams, pirms tīrīšanas to iemērciet etiķa ūdenī.) Veļas mašīnas ārpusi tīriet ar Mayeri Sensitive universālo tīrīšanas līdzekli.

  • solis - mazgāšanas cikls ar karstu ūdeni.

Palaidiet vēl vienu tukšu regulāru ciklu ar karstu ūdeni, bez mazgāšanas līdzekļa vai etiķa.

CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu