Covid-19: Brazīlijā nāves gadījumu skaits pārsniedz 20 000

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Brazīlijā ceturtdien pārsniedzis 20 000, diennakts laikā reģistrējot rekordlielu jaunu nāves gadījumu skaitu, pavēstīja Veselības ministrija.

Diennakts laikā ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits pieaudzis par 1188, kopējam upuru skaitam sasniedzot 20 047.

Apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits pārsniedzis 310 000.

Inficēšanās un nāves gadījumu skaitam strauji pieaugot, Brazīlija šajā ziņā pasaules valstu vidū šobrīd ir trešajā vietā aiz ASV un Krievijas.

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits pēdējo 11 dienu laikā ir dubultojies, un šobrīd tas ir sestais lielākais pasaulē.

Neraugoties uz vīrusa biedējošajiem izplatības apjomiem, Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru vēl ceturtdien mudināja atteikties no stingrajiem karantīnas režīma pasākumiem, lai atdzīvinātu grūtībās nonākušo tautsaimniecību.

Tomēr teju visos 27 Brazīlijas štatos vienā vai citā formā izsludināts karantīnas režīms, kaut arī brazīlieši sāk pagurt no ierobežojumiem, kas ir spēkā kopš marta beigām.

Brazīlijas ekonomikas un kultūras galvaspilsētas Sanpaulu štats ir epidēmijā vissmagāk cietušais reģions - tajā reģistrēta aptuveni ceturtā daļa nāves un inficēšanās gadījumu.

Pēdējo dienu laikā vīrusa ietekme strauji palielinājusies arī Riodežaneiro štatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu