Jeruzalemes Svētā kapa baznīca svētdien tiks atvērta apmeklētājiem (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Jeruzalemes Svētā kapa baznīca, kas divus mēnešus Covid-19 pandēmijas dēļ bija slēgta, svētdien atkal vērs durvis apmeklētājiem, pavēstīja dievnamu pārraugošo konfesiju pārstāvji.

"Sākot ar svētdienu 24.maiju, šī vissvētākā vieta ticīgajiem atkal būs pieejama apmeklējumiem un lūgšanām," pavēstīja konfesiju līderi.

Tiks īstenoti pasākumi, "lai izvairītos no Covid-19 infekcijas jaunas izplatīšanās riska."

"Sākumā cilvēku skaits būs ierobežots līdz 50, un bazilikā tiks ielaisti vienīgi tie, kam nav drudža pazīmju vai infekcijas simptomu un kam būs atbilstošs sejas aizsegs," teikts paziņojumā.

Apmeklētājiem jābūt apvilktām maskām un jāievēro divu metru distance.

Apmeklētāji savās Dieva godināšanas izpausmēs mudināti izvairīties no fiziska kontakta - neaizskart akmeņus, ikonas, garīdznieku tērpus un bazilikas darbiniekus, teikts paziņojumā.

Pasākumu ietvaros, kas tika īstenoti centienos apturēt Covid-19 vīrusa izplatību Izraēlā un palestīniešu teritorijās, dievnams tika slēgts vēl pirms Lieldienām - jau 25.martā.

Svētā kapa baznīca atrodas grieķu pareizticīgās, armēņu un Romas katoļu konfesiju pārziņā.

Ar Covid-19 saistītu nāves gadījumu skaits Izraēlā sasniedzis 279. Inficēšanās ar koronavīrusu apstiprināta vairāk nekā 16 600 cilvēku.

Dievnams atrodas Izraēlas okupētajā un anektētajā Austrumjeruzalemē, un to ik gadu apmeklē miljons svētceļnieku.

Izraēla sākusi atvieglot karantīnas ierobežojumus, skaidrojot, ka inficēšanās gadījumu skaits sarūk.

Reliģiskās celtnes var atvērt savas durvis apmeklētājiem jau no trešdienas, tiesa gan, tajās vienlaicīgi nedrīkst atrasties vairāk par 50 cilvēkiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu