No rītdienas būs pieejama brīvprātīgā kontaktu fiksēšanas lietotne "Apturi Covid" (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

No rītdienas būs pieejama brīvprātīgā kontaktu fiksēšanas lietotne "Apturi Covid", informēja "Apturi Covid" Komunikācijas konsultante Silva Aleksa Fridrihsone.

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību Latvijā, vienlaikus palīdzot valsts tautsaimniecībai un iedzīvotājiem atgriezties ierastajā darba ritmā, pašmāju informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares un zinātnes pārstāvji brīvprātīgi un bez maksas radījuši mobilo lietotni “Apturi Covid”. 

Fridrihsone norādīja, ka lietotne būs nozīmīgs instruments infekcijas izplatības ķēdes pārraušanai, jo ļaus ātrāk uzzināt, vai ir notikusi saskarsme ar Covid-19 sasirgušu personu, sniedzot iespēju savlaicīgāk doties pašizolācijā, lai neapdraudētu līdzcilvēkus, kā arī ātrāk vērsties pēc palīdzības pie mediķiem, ja nepieciešams.

Plašāk par lietotni "Apturi Covid" informēs rīt, 29.maijā, attālinātā preses konferencē, kas notiks plkst.11 vietnē "Zoom".

Preses konferencē varēs uzzināt, kā lietotne darbojas, kā tā palīdzēs atvieglot valstī ieviestos ierobežojošos pasākumus, kāpēc lietotne ir būtisks solis, lai samazinātu Covid-19 izplatību Latvijā, kur iedzīvotāji varēs iegūt lietotni, uz kādām ierīcēm tā darbosies.

Preses konferencē piedalīsies Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta Infekciju slimību uzraudzības un imunizācijas nodaļas vadītāja Elīna Dimiņa, SIA "Latvijas Mobilais telefons" prezidents Juris Binde, kompānijas "MakIT" valdes priekšsēdētājs Arvis Zeile.  

Lietotne "Apturi Covid" neievāks GPS datus un neizsekos lietotājus. Viedtālruņi, kuros tā būs uzstādīta, ar "Bluetooth" palīdzību apmainīsies ar signāliem jeb digitāliem "rokasspiedieniem", ko uzglabās lietotāja tālrunī šifrētā veidā. Ja viena tālruņa lietotājs saslims, otrs tiks brīdināts, ka kādā brīdī savās ikdienas gaitās ir saskāries ar Covid-19 inficētu cilvēku. Inficētā persona un vieta, kur noticis kontakts, lietotājam paliks anonīma.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu