Ilgākam mūžam: kā uzlabot lētu mēbeļu kvalitāti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Lētu mēbeļu iegāde reizēm ir kā mazā uzvara – veikalu plauktos ir iespējams atrast izdevīgu preci, kas arī lieliski izskatās. Tomēr lētām mēbelēm ir kāds būtisks mīnuss – tās var būt nekvalitatīvas. Par laimi, pastāv vairāki veidi, kā uzlabot mēbeļu kvalitāti.

Nomaini kājas

Ja vēlies nedaudz pamainīt mēbeles izskatu, nomaini galda, krēsla vai pat neliela dīvāna vai atpūtas krēsla kājas. Šādā veidā atsvaidzināsi ne tikai mēbeles izskatu, bet arī uzlabosi tās kvalitāti – nav noslēpums, ka tieši lēto mēbeļu kājas bieži vien ir vainojamas interjera priekšmeta izjukšanā.

Uzlabo skapju durvis

Bieži vien lētā gala mēbeles nodod tāds sīkums kā rokturi – daži jauni rokturīši kādam skapim vai kumodei teju pilnībā pārvērtīs mēbeli un piešķirs tai pavisam citu noskaņu. Portāla “Apartment Therapy” eksperti lēš, ka daudzām kumodēm, skapīšiem un pat galdiņiem kvalitāti un izskatu ir iespējams uzlabot, vienkārši uzliekot papildus koka virsmu vai nomainot esošo pret jaunu.  

Saliec vienu reizi, limitē izjaukšanas reizes

Ja iegādājies mēbeli, kuru mājās ir jāsaliek paša rokām, centies pēcāk to izjaukt pēc iespējas mazāk un pārvācoties pārved visu mēbeli vai izjauc tikai pašas lielākās konstrukcijas. Katru reizi, kad izjauc mēbeli, skrūvju caurumi palielinās, līdz ar to  mēbele kļūst trauslāka un nestabilāka.

Foto: Unsplash

Stabilizē skrūvju caurumus

Ja tomēr skrūvju caurumi ir izdiluši un palielinājušies, tos var stabilizēt. Pirms ieskrūvē skrūvi vai sit naglu, caurumā ieliec sērkociņu vai zobu bakstāmo kociņu un nostiprini to ar koka līmi. Kad līme nožuvusi, ieskrūvē atpakaļ skrūvi.

Izmanto koka špakteļmasu

Arī mēbeli ar lielu caurumu vai izlauztu šķembu ir iespējams glābt – ņem talkā koka špakteļmasu. Izmanto šo līdzekli gluži kā parasto špakteli sienām, proti, izlīdzini caurumus, skrāpējumus vai plaisas un pēcāk mēbeli pārlako vai pārkrāso, un tā izskatīsies gluži kā jauna.

Pārkrāso mēbeli

Reizēm ekonomiskās klases mēbelēm piemīt niķis ātri nobružāties vai mainīt krāsu, it īpaši, ja tās ir laminētas bērnistabas mēbeles. Taču arī šādus interjera objektus var ātri un viegli uzlabot, turklāt vienlaikus arī pamainīt to izskatu, atsvaidzinot kopējo atmosfēru istabā. Bērnu mēbeles vari pārkrāsot ar tāfeles krāsu, pievienojot papildu vērtību – tagad skapīša vai atvilktnes durvis varēs apzīmēt vai uz tām uzrakstīt, kas atrodas konkrētajā mantu glabātuvē.

Foto: Unsplash

Nomaini polsterējumu

Dīvāniem, krēsliem un pufiem laika gaitā polsterējums zaudē formu, turklāt audums ar laiku paliek blāvs vai sasmērējas. Ja dīvāna vai krēsla forma apmierina, daudz izdevīgāka taktika būs polsterējuma un auduma nomaiņa pie meistara vai paša rokām. Turklāt, nomainot polsterējumu, dīvāns iegūs pilnīgi jaunu un unikālu izskatu, kā arī kalpos ilgāk.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu