Singapūra atceļ divus mēnešus ilgušo karantīnas režīmu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Singapūra pēc diviem koronavīrusa pandēmijas dēļ ieviestā karantīnas režīma mēnešiem otrdien atļāvusi aktivitātes, kas "nerada augstus transmisijas riskus", neraugoties uz to, ka valstī ir otrs lielākais koronavīrusa gadījumu skaits Austrumāzijā.

Daži biroji un rūpnīcas atsākušas darbu, skolēni atgriezušies skolās, durvis atkal vērušas lūgšanu vietas.

Tiesa gan, restorāni joprojām nevar uzņemt viesus, bet fitnesa centri un kinoteātri pagaidām ir slēgti.

Ierobežojumu mazināšana "visiem ir liels atvieglojums", pirmdien norādīja premjerministrs Li Sjaņluns, brīdinot, ka šis solis "pavisam noteikti nav bez saviem riskiem".

Inficēšanās ar Covid-19 vīrusu Singapūrā apstiprināta 35 292 cilvēkiem, un tas, atskaitot Ķīnu, ir lielākais inficēšanās gadījumu skaits Āzijas dienvidaustrumu valstu vidū.

Vairums inficēšanās gadījumu konstatēti ārvalstu migrantu starpā, kas izmitināti kopmītnēs.

Ar Covid-19 saistīti 24 nāves gadījumi, kas pasaules valstu vidū ir viens no zemākajiem rādītājiem.

Valdība apņēmusies uzbūvēt jaunus mājokļus aptuveni 100 000 no 320 000 migrantu, kas šobrīd mitinās kopmītnēs, kur vienā istabiņā dažkārt ir desmit līdz 20 iemītnieki.

Nacionālās attīstības ministrs Lorenss Vons pirmdien sacīja, ka situācija kopmītnēs "pakļauta kontrolei".

Ņemot vērā, ka aizvadītās nedēļas laikā jaunu inficēšanās gadījumu skaits vairumā dienu nesasniedz desmit, valdība nolēma īstenot sākotnējo plānu un, sākot ar 1.jūniju, mazināt karantīnas režīma ierobežojumus.

"Šobrīd izveseļojušos un no slimnīcām izrakstītu pacientu ir vairāk nekā to, kas joprojām saņem aprūpi," sacīja premjers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu