Putinu gāzt gājušais Jakutijas šamanis ievietots psihiatriskajā slimnīcā (27)

LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Pašpasludinātais Sibīrijas šamanis, kurš kājām devās ceļā uz Maskavu, lai no Kremļa padzītu, viņaprāt, dēmonu prezidentu Vladimiru Putinu, otrdien ar tiesas rīkojumu ievietots psihiatriskajā slimnīcā.

Aleksandrs Gabiševs pagājušajā gadā sāka 8000 kilometru garo ceļu no Jakutskas uz Maskavu, pa valsts autoceļiem pārvietojoties ar vienkāršiem ratiņiem, kuros ir telts un dažas personīgās mantas. Viņš plānoja sasniegt Maskavu 2021.gadā.

Policija divas reizes apturēja viņu. Kad Gabiševs paziņoja par trešo mēģinājumu, viņam tika piemērots mājas arests, un pagājušajā mēnesī viņš tika ievietots psihiatriskajā slimnīcā.

Tiesa šodien nolēma, ka Gabiševs vēl nedrīkst atstāt slimnīcu, pagarinot piespiedu uzturēšanos slimnīcā uz nenoteiktu laiku, ziņoja cilvēktiesību organizācija, kas seko līdzi šai lietai.

Organizācija arī ziņoja, ka Gabiševa atbalstītāji aizturēti ceļā uz tiesu, kur gatavojās sniegt liecības.

Tiesas dokumentos Gabiševa veselības stāvoklis nav raksturots, vien norādīts, ka viņš pārvērtējis savas spējas, vēloties gāzt Putinu, norādīja aktīvists Aleksejs Prjaņišņikovs.

Organizācija "Amnesty International" aicināja atbrīvot Gabiševu, apgalvojot, ka lēmums par viņa ievietošanu psihiatriskajā slimnīcā balstīts uz viņa politiskajiem uzskatiem, nevis medicīniskiem apsvērumiem.

Gabiševs "padarīts par valsts ienaidnieku tikai tāpēc, ka paudis nepatiku pret Putinu," paziņoja "Amnesty International".

Gabiševam ir daudz atbalstītāju Jakutskā, un vietējās amatpersonas paudušas bažas par viņa lietu.

Populārā Jakutskas mēre Sardana Avksentjeva nodēvēja Gabiševa aizturēšanu par "selektīvu sodīšanu".

Viņa sociālajā medijā pauda bažas, ka ikviens var tikt piespiests ārstēties, ja pamatojums ir savu spēju pārvērtēšana.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu