Lietuvas valdība atļauj "airBaltic" lidot no Viļņas uz Parīzi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Informē par "airBaltic" ieviestajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem
Foto: Informē par "airBaltic" ieviestajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem Foto: Jānis Škapars/TVNET

Lietuvas valdība trešdien nolēma atļaut atsākt koronavīrusa pandēmijas dēļ pārtrauktos tiešos pasažieru avioreisus no Lietuvas uz Franciju, un līdz ar to  Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" varēs atsākt lidojumus starp Viļņu un Parīzi.

Vēl Lietuvas valdība nolēma atļaut tiešos pasažieru avioreisus uz Dāniju un Somiju.

Tāpēc Ungārijas zemo cenu lidsabiedrība "Wizz Air" varēs atsākt reisus starp Viļņu un Billundu Dānijā, kā arī Parīzi un Nicu Francijā, un starp Kauņu un Turku Somijā. Savukārt Skandināvijas lidsabiedrība SAS varēs atsākt lidot maršrutā Palanga-Kopenhāgena.

"airBaltic" no Viļņas jau atsākusi reisus uz Rīgu, Tallinu un  Oslo,  bet nākamnedēļ atsāks lidot arī uz Berlīni un Amsterdamu.

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Aviokompānija prognozē, ka šogad tās apgrozījums būs mazāks nekā 200 miljoni eiro.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu