Mana pirmā pieredze, trenējot intīmo muskulatūru (2)

Elīna Zvirbule
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Agrāk biju pārliecināta, ka intīmās muskulatūras treniņi ir domāti vien tam, lai paspilgtinātu vīrieša baudu. Nav nekāds brīnums - vēl arvien pastāv spēcīgs stereotips, ka šādi treniņi ir nepieciešami vien seksam un lai vīrietim būtu labi. Tomēr primāri šie vingrojumi ir nepieciešami sievietes veselībai un labsajūtai. Un, kad sievietes iegurņa muskulatūra ir labā formā, ir daudz vieglāk atbrīvoties un baudīt kaislīgas naktis.

Mana pirmā pieredze, trenējot intīmo muskulatūru

Atceros, cik pirmās apmācības bija dārgas! Likās kā kosmoss. Lielas izvēles jau arī nebija – piedāvājums stipri ierobežots, bet vajadzība liela. Tobrīd visam vēl apkārt bija milzīgs noslēpumainības plīvurs. Tagad novērtēju, cik ļoti man noderēja jogas zināšanas, kas bija apgūtas iepriekš un darbojas intuitīvā līmenī.

Pretējā gadījumā ar fiziskajiem vingrojumiem vien, nezinot elpošanas nianses, rezultāts no intīmās muskulatūras sasprindzināšanas būtu maznozīmīgs vai pat negatīvs.

Pirmais kurss bija vien trīs nodarbības, kas notika trīs dienas pēc kārtas. Tādā skrējienā neizdevās daudz ko apgūt, bet izdevās iegūt pirmās sajūtas un pat pirmos rezultātus – atšķirt intīmo muskulatūru no pārējā ķermeņa. Bija arī pirmās izmaiņas veselības jomā, tomēr to pamanīju un sasaistīju ar šīm apmācībām krietni vēlāk, kad apguvu nākamo apmācību programmu, kas bija krietni nopietnāka, 3 mēnešu garumā. Kam sekoja vēl vairākas programmas šajā jomā.

Kad jāsāk domāt par intīmās muskulatūras treniņiem?

Kad mēs, sievietes, parasti atzīstam, ka mums ir intīmas problēmas, un beidzot meklējam palīdzību? Tikai tad, kad situācija kļūst pavisam nopietna, jo līdz tam ceram, ka problēma pati sevi atrisinās vai izgaisīs kā nebijusi. Ar intīmo sfēru ir visgrūtāk, jo tā ir pārāk ... INTĪMA, tāpēc par to tiek noklusēts.

Sievietes ķermeņa uzbūve ir patiešām īpaša. Mūsu ķermenis spēj apbrīnojamā veidā pārveidoties un atkal atjaunoties, tomēr arī tam ir nepieciešams atbalsts.

Grūtniecība, dzemdības (īpaši vairākas), smagumu cilāšana un nēsāšana, menstruācijas ar velkošām sajūtām, biežas muguras sāpes, stiprs klepus, problēmas ar vēdera izeju, menopauze, hemoroīdi liecina, ka būtu svarīgi aktīvi parūpēties par savu mazā iegurņa muskulatūru un veselību. Labās ziņas ir tādas, ka daudzas no problēmām var atrisināt!

Intīmās muskulatūras nozīme

Mazajam iegurnim ir ļoti svarīga loma tajā, lai sieviete būtu vesela, justos un izskatītos labi. Šī ķermeņa daļa rūpējas par to, lai mēs varētu ieņemt bērniņu, viņu iznēsātu un dzemdētu, lai guļamistabas bauda mums rādītos ne tikai sapņos, lai tiktu galā ar virkni ginekoloģisko problēmu, lai izvadsistēma darbotos kā pulkstenis un nesagādātu mums neērtības, lai noturētu orgānus vietā.

Protams, palīgā nāk vēdera, diafragmas un muguras muskuļi, tomēr, ja otriem mēs vēl veltām uzmanību, tad pirmie ir pamesti diezgan lielā aizmirstībā.

Intīmā vingrošana ir ļoti nepieciešama!

Tās primāri ir rūpes par sevi! Mums ļoti patīk rūpēties par citiem, un tas sagādā patiesu prieku, ja vien mēs neaizmirstam par sevi un savām vajadzībām. Lai praktiski jebkurai meitenei būtu pieejama svarīgākā informācija par intīmo muskulatūru, esmu izveidojusi nelielu kursu. www.baudaskods.lv/intimais-fitness Te atradīsi arī nodaļu no grāmatas “Baudas kods” par šo pašu tēmu brīvi pieejamu!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu