Simtajā jubilejā sumināts Jaunannas pagasta iedzīvotājs Alfrēds Škepasts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Alūksnes novads

Trešdien Alūksnes novada Jaunannas pagasta iedzīvotājs Alfrēds Škepasts nosvinējis savu 100 gadu jubileju, informēja Alūksnes novada pašvaldības pārstāve Evita Aploka.

Pēc Aplokas stāstītā, Veclaicenes pusē dzimušā Škepasta mūžā piedzīvots daudz. Ar dzīvesbiedri Olgu abi kopā nodzīvojuši 59 gadus, daudzus no tiem arī kopā strādājuši Jaunannas krējotavā.

Jautāts par to, kā var nodzīvot tik garu mūžu, jubilārs atbildējis, ka māksla tā nav, bet varbūt drusku veselība. Viņš arī nav aizrāvies ar kaitīgiem ieradumiem.

Kā uzsvēra pašvaldībā, kopā nodzīvotajos gados Škepasti vienmēr dalījuši kopīgas intereses - gan darbā, gan pēc tā ejot uz upi zvejā, gan atpūtas pasākumos. Allaž cienījuši, palīdzējuši viens otram un sapratušies no acu skatiena, sacīja Aploka. "Jāpalīdz otram - ko viens nevar padarīt, to otrs padara. Tā mēs vienmēr viens otram piepalīdzējām, lai nekas nepaliek nedarīts," sacījis Škepasts, uzsverot, ka nu jau gan viņam spēka ir mazāk.

Svētku dienā jubilāru un viņa dzīvesbiedri apciemoja gan radinieki, tostarp meita un desmit gadus jaunākā māsa ar savu ģimeni, gan Alūksnes novada pašvaldības un Jaunannas pagasta pārvaldes pārstāvji. Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis (ZZS) un Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Inga Ozoliņa, pasniedzot pašvaldības sveicienu - svētku pabalstu 150 eiro, ziedus, kā arī krūzītes ar Alūksnes logo, sacīja Aploka.

Škepastu simtajā dzimšanas dienā sveica arī Jaunannas pagasta pārvaldes vadītāja Vēsma Čugunova un Jaunannas tautas nama vadītāja Elita Jansone, dāvinot segu un ziedus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu