Talsos taps viedās mājas prototips (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Talsu uzņēmums AE Lux radīs pirmās gudrās mājas prototipu Ziemeļeiropā. Gudro māju būs iespējams klātienē aplūkot ikvienam interesantam, kā arī izmēģināt tehnoloģiju iespējas viedajā mājā.

Gudrā jeb viedā māja dod iespēju kontrolēt visas ierīces mājā, izmantojot tikai vienu pulti, planšeti vai aplikāciju. Protams, iespējams attālināti novērot un kontrolēt māju ar viedtelefonu, kamēr tajā neatrodas.

“Mājas prototipu noskatījām Amerikas Savienotajās Valstīs, un mūsu mērķis ir šādu izveidot arī Latvijā. Ar bankas Citadele atbalstu iegādājāmies ēku, kurā potenciālie klienti uzskatāmi varēs redzēt, cik viegli ar tehnoloģiju palīdzību iespējams mainīt un uzlabotu savu ikdienas dzīvi. Pagaidām apskatei pieejami viedie risinājumi tikai vienā telpā.

Jāatceras, ka jēdziens gudrā māja, nenozīmē vairākas lietotnes, ar kuru palīdzību varam veikt dažādus attālinātus procesus mājās.

Mūsu mērķis ir viena lietotne, kurā ir ietverti visu ražotāju tehniskie nodrošinājumi,” saka Edgars Lūks, AE Lux vadītājs. Līdz šim viedās mājas projekti īstenoti lielākoties Talsu novadā un Kurzemes reģionā, kā arī tiek strādāts pie paplašināšanas eksporta tirgos - Norvēģijā, Nīderlandē un Lietuvā.

Ar viedajām ierīcēm ir iespējams atvērt un aizvērt žalūzijas vai aizkarus, novērst mūžīgo aizdomu ēnu “Vai gludeklis ir izslēgts?” vai pat atslēgt no elektrības ierīces ar lietotnes palīdzību. Tāpat viedās ierīces ļaus uzraudzīt ugunsdrošību, mājas apsardzes sistēmu vai vienkārši - pievērst uzmanību elektrības taupīšanas iespējām. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu